29 juni 2013

Tiden bara rinner iväg, hinner inte med så mycket som jag egentligen hade velat - fast å andra sidan sakerna försvinner ju inte..... Man ska ju ta vara på denna tiden med lilla barnet, så jag skäms inte för att här inte blir städat och donat en massa (plus att jag nu har något att skylla på för att slippa detta tråkiga).
 
Lilleman växer och står i, har blivit en riktig liten knubbis - han tycker om mat :) Jag har lagt ner amningen så nu får han flaskmat han också, precis som storasyster när det begav sig. Vi kom inte riktigt överrens om hur det här med amningen skulle gå till.... han ville bara amma ena bröstet och han strulade som f-n - så då gav jag upp.
 
Lillebror ska på läkarbesök på tisdag nästa vecka, på de kontrollerna han varit på än så länge har han växt som han ska och BVC-sköterskan är nöjd med honom.
 
Storasyster var på 5-årskontroll i veckan som gick, hon skötte sig alldeles utmärkt och fick sin spruta. Hade köpt en "mutpresent" till henne, så den hägrade ;) Även hon ska på läkarbesök på tisdag - får hoppas hon får godkänt på besiktningen också.
 
Gubben har varit iväg med schäferhanen på utställning, det gick lika bra som innan :) Han vann sin klass och blev dessutom bästa hane. Så om inget oförutsett inträffar så vinner vi Danska schäfermästerskapet, hoppas, hoppas....
Och nu ska de nog försöka satsa på Tyska mästerskapet också. Uppfödaren och gubben åker ner till Berlin till helgen och ska prova hunden för den tyska domaren, så får vi se......
Har dessutom anmält hunden till Svenska schäfermästerskapet, ska bli intressant....
 
Den lille griffonen ska också ställas ut nu i sommar. Mitten av juli har vi utställning här i Tvååker; kennelklubben har officiell utställning fredag och lördag, och griffonklubben har en special på söndagen - så det blir tre utställningar för lille Abbe den helgen. Så får vi se hur det går.... ett år sedan vi ställde honom senast.
 
I går var vi på vår årliga golfrunda.... jag och barnen gick med runt medans gubben och de anställda i firman spelade golf. Sedan blev det mat och dricka - vi hade väldigt trevligt.
 
Nä nu ska jag ta och gå och lägga mig, så hinner jag kanske sova lite innan Lilleman vill ha mat igen ;)
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll/natt :)

17 juni 2013

Fy på mig, var länge sedan jag skrev senast......
 
Den 3 juni kom han då äntligen.... och ja, det var en liten kille som rumsterade om i magen.
Kan meddela att vi blev lite chockade när det visade sig vara en kille istället för en liten tjej. Jag är glad för att jag inte fick åka iväg på ett akutsnitt med sövning och allt. Och sedan vaknat upp och fått den lilla parveln.... min första tanken hade nog varit "nu har ni gjort fel, ge mig rätt barn".
Det visade sig senare att någon har meddelat mig fel när jag ringde mödravården i januari för att få reda på könet på bebisen i magen. När de nu kollade i min journal så stod det att bebisen var en pojke.... I alla fall skönt det, då är vi i alla fall säkra på att resultatet på kromosomundersökningen stämmer i alla fall - hade ju varit lite oroligt annars, "är han frisk".....
 
Förlossningen gick fort (tycker jag) denna gången.
När jag gick på toaletten klockan åtta på morgonen så hade jag en färsk blödning och lite molvärk i magen. Blödningen kom förmodligen av att modermunnen höll på att öppnas och utplånas.
Ringde min mamma och bad henne komma och hämta dottern någon gång under förmiddagen.
Ju längre tid det gick desto mer värkar fick jag. Men jag tyckte inte att det blev någon reda med värkarna, de kom med ojämna mellanrum och de varade olika tid.
Strax innan klockan 14 så tog de i rejält och jag började till och med få krystningsvärkar hemma. Gubben fick då ringa förlossningen och tala om att vi var på väg in, kan säga att jag inte har åkt så fort med honom någon gång tidigare i till sjukhuset. Körningen fick väl godkänt... nästan ambulansmässig ;)
Blev inskriven på förlossningen klockan 14.55 och hade krystvärkar.... Fick min lustgas :) Och sedan körde vi igång....
Klockan 16.01 är lillebror född, så en timme och sex minuter innan förlossning - det tycker jag är snabbt.
 
Lillebror mådde bra och blev lagd på mitt bröst. Barnmorskan frågade oss om vi hade kollat fingrar och tår, och kön - fingrar och tår hade vi kollat, men könet kändes ju lite onödigt - vi visste ju det sedan innan, eller?!
Då visade barnmorskan upp vår lille kille för oss....
 
Jag fick sedan åka iväg till operationsavdelningen på grund av att moderkakan inte ville släppa. Så det blev sju minuters nedsövning och en timme på uppvaket, och sedan tillbaka till förlossningen.
 
Efter fika och dusch blev det överflyttning till BB...
 
Jag och Lilleman stannade på BB i fyra dagar, jag ville få amningen att fungera innan vi åkte hem.... och den fick vi att fungera, Lilleman är en naturbegåvning vad det gäller amning.
 
Och nu när vi landat i allt så känns det helt okej med en liten kille, nu har vi ju en av varje :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0