Siste mars

Ett tag sedan jag skrev. Har fortsatt att ta urinprov varje morgon.... ingen ägglossning :( Och i dag hade jag en liten blödning i morse, förmodligen är min mens på väg.....
Så denna perioden har jag inte haft någon ägglossning. Kan undra om det hänger ihop med att jag har ändrat mina kostvanor? Kroppen reagerar ju säkert på det, och om man stressar så frisläpps inet ägglossningshormon. Och kroppen har säkert reagerat med stress nu när jag slutat äta kolhydrater.

Har börjat äta LCHF-mat, inga eller i vart fall väldigt lite kolhydrater och "mycket" fett. Har några kilon jag vill bli av med, och så vill jag se om jag möjligen mår bättre om jag äter denna kost.

Försöker dessutom träna varje dag, eller träna och träna ;) Jag går (och springer) en runda på 3 km varje dag (försöker i vart fall). Och passar det så tar jag en omgång på jobbets löparband istället, till exempel efter nattpassen.
Behöver få betydligt bättre kondition, har verkligen legat på latsidan sedan jag väntade och fick L.

Igår var N och uppfödaren nere i Tyskland och parade en tik, får verkligen hoppas att det tar sig.... 240 mil tur och retur.
Jag fick lagt ihop tvätt, städat, handlat, varit på utvecklingsamtal med L och ätit kvällsmat hos mina föräldrar. Man hinner med en massa när man är ensam ;)

Idag har det varit utställning, var bara där en kort stund... L tröttnade och ville hem. Så vi åkte hem, och jag fick bakat och ordnat mat :)

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

25 mars 2012

Dag 21 och ännu ingen ägglossning..... börjar bli fundersam.....






Helgen har gått i jobbets tecken. Fredagsnatten var körig fram till midnatt, sedan fick vi vila. Och idag har det varit lugnt, vi hade till och med tid att sitta ute i solen en stund - skönt.





I går var vi iväg och köpte en bättre begagnad släpkärra till firman, en liten utflyckt på 7-8 timmar tur och retur. L var hyfsat trött på att åka bil....

I morgon ska jag på utbildning på jobbet under förmiddagen.





Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

22 mars 2012

Dag 18 och ännu ingen ägglossning..... kanske inte blir någon denna gången. Bara att fortsätta med urinproven...





Jobbat i dag, jobbar natt i morgon. Varit ganska lugnt på jobbet i dag, men det kunde ha slutat riktigt otrevligt.... Sista larmet vi fick var ett dåligt barn, hjärt och lungräddning pågår - hua..... Som tur var så var barnet vaket och grät när vi kom fram, och när vi kom till sjukhuset så mådde barnet ganska bra. Skönt




I morgon ska det fixas en del ärenden på förmiddagen; vaccinering av valparna, ett besök hos revisorn, handla mat och så vidare. På eftermiddagen ska jag vila/sova inför nattens arbete.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

20 mars 2012

Ingen ägglossning ännu.... nästan så att man börjar fundera..... men det är bara att fortsätta med urinproven.





Hade en inte helt angenäm natt på jobbet. Fram till midnatt var det lugnt, sedan körde vi fram till tidigt i morse - känns i kroppen och huvudet i dag (trött och slö).





Suttit med sambons bokföring i eftermiddag, avkoppling....

Har börjat gå en runda varje dag, skönt när det är gjort men svårt att få tummen ur röven. Rensar tankarna....




Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

18 mars 2012

Väntar, väntar, väntar..... ingen ägglossning ännu. Bara att fortsätta med urinproven varje morgon....





Varit gräsänka i dag. N har varit iväg på utställning i Malmö hela dagen, så jag och L har varit ensamma hemma.
Fick sytt gardinerna till kontoret, tvättat fönsterna och hängt upp gardinerna också - blev fint (om jag får säga det själv).





I morgon är det nattjobb som hägrar.





Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

17 mars 2012

Ingen ägglossning ännu.....





Dagen har gått i städandets och tvättandets tecken, har inte hunnit med det i veckan. Inget roligt, men tyvärr väldigt tvunget (och skittråkigt).....

Nu i kväll har vi haft besök av uppfödaren vi har sammarbete med. God mat, god dryck och trevligt sällskap - mysigt.




I morgon ska N ner till Malmö på utställning, så jag och L blir ensamma hemma - söndagsmys med dottern...





Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

15 mars 2012

Ingen ägglossning ännu.... bara att förtsätta med urinproven varje morgon.






Är trött och känner mig sliten, sista arbetsdagen i morgon - skönt. Sedan dröjer det elva veckor innan nästa dagvecka. Gillar inte att gå upp på morgonen, är förfärligt morgontrött.





Är förkyld, och det gör ju inte saken bättre. Man blir ju trött bara av det.....

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

13 mars 2012

Ny arbetsvecka har börjat, dagvecka denna veckan (7-17, måndag-fredag). Första två dagarna har varit köriga, med övertid i går.





I morgon ska jag gå på utbildning efter jobbet, får hoppas att man slutar i tid.

Dessutom ska jag börja med urinproven för att kolla när jag har ägglossning.....




Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

10 mars 2012

Inget blir som man hoppas.....

Fick resultatet för hunden vi röntgade i måndags..... Hd: grad B (helt okej höftleder), Ed: grad 3 (sämsta resultatet vi kunde få på armbågslederna). Han har inte pålagringar i armbågarna, utan där är en liten benbit som ska vara fastväxt som inte riktigt är det. Fan, fan, fan..... Frågan är vad vi ska göra av hunden nu, vi har ingen användning för honom.
Ska vi avliva honom? Han har ju inte haltat ett steg under hela sitt liv, hittills. Ska vi sälja honom / ge bort honom? Vem vill ha en hund som har grava fel i armbågarna?
Vi får väll se vad som händer...





Natten på jobbet i natt var ingen höjdare, en riktig skitnatt. Började jobba kl 18, 18.30 fick vi första larmet och sedan rullade det på till kl 4.30 på lördag morgon. Är väldigt seg och trött i dag, känns som om man har ludd i hela huvudet. Men jag har ett fantastiskt jobb ändå.
I morgon ska jag iväg och jobba igen, men då på dagen - början på 6 dagars dagarbete.




I veckan som kommer ska jag dessutom börja med urinprov igen för att kolla när jag har ägglossning, hoppas på bättre lycka denna gång.


Ni får ha en fortsatt bra dag :)

7 mars 2012

I dag har jag suttit med gubbens bokföring, kul att göra något annat än ambulansarbete. Blev några fakturor att skicka ut till kunder.





I eftermiddags åkte jag och köpte begagnade kläder till L, facebook är en fantastisk plats - är med i en grupp för begagnade barnsaker och nu var där kläder i lagom storlek till L. Fick två påsar med kläder; tröjor, byxor och kläningar för 600 kr - helt okej.


Har ännu inte sett något resultat från måndagens röntgen, spänd förväntan.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Lite av varje...

Natten på jobbet gick i feber och kräkningars tecken. Hade fyra patienter och alla fyra hade antingen feber eller kräktes, eller led av båda delarna.
Bara att hoppas att man själv inte sitter här snart med både feber och illamående, mycket handsprit gick det åt...





Röntgen i går visade på ett bättre resultat än vi hade förväntat oss, sedan får vi se vad avläsarna på Svenska Kennelklubben säger. Bara att hoppas på att han får bra resultat, fri fram och bak. Resultatet kommer troligen på torsdag.





I dag har jag sovit, sov på jobbet fram till kl.10, skönt. Sedan var det bara att åka hem och ta tag i huset, städning på schemat. Helt otroligt tråkigt, men det blir fint när det är gjort - så det är bara att bita i det sura äpplet....

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Tyvärr :(




Inte gravid denna gången..... Skit, skit, skit!!!
Kroppen spelar mig ett spratt, bara att invänta nästa ägglossning och hoppas på bättre tur.





Får hoppas på bättre tur i eftermiddag när vi ska röntga unghunden. Håller tummarna....





Nä, nu blir det till att vila - ska jobba i natt. Sista veckan med gamla schemat, spännande med nytt schema. Vi ska jobba med alla i det nya schemat, skoj.
Eller om jag ska sätta mig och sy gardiner till kontoret, nä jag får nog försöka vila lite.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Nervös, nervös, nervös.....

Ingen mens ännu.... känner mig gravid. Fast det kan ju vara kroppens sätt att skoja med mig, inte alls kul i så fall. Imorgon ska jag ta ett gravtest, så då får vi se. Om jag inte hinner få min mens innan dess....


Så på återseende i morgon....
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Nytt sovrum...

Gårdagen var lugn, vi hann sitta ute i solen (vi har ett fantastiskt jobb) och ingen övertid blev det - skönt.... Efter att ha arbetat 50 timmar på en vecka så vill man inte jobba över sista dagen på veckan. Och om två veckor byter vi schema, så då har jag dagvecka igen.




I dag har vi flyttat in i vårt nya sovrum, jag är så lycklig. Det blev jättefint.

Det blev en del sorterande i våra garderober, slängde ut en massa kläder som vi inte använder längre - blev en massa plats (så nu kan man köpa nya kläder).





I morgon ska jag på medlemsmöte, schäferhundklubben.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Snart slut på arbetsveckan..

Ännu en lugn dag på jobbet, förmiddagen gick åt till en massa information (och lite ambulansarbete) och arbetspasset avslutades med lite övertid.

Efter jobbet stannade jag kvar och tränade en timme, skönt när det är gjort men svårt att få tummen ur röven.





Sedan var det dags för årsmöte på kennelklubben jag är medlem i, sitter i styrelsen och fick sitta kvar i år också :)





L ville inte ha blöja på sig när hon skulle gå och lägga sig, kan bli spännande. Börjar bli stora tjejen. Får ta och "kissa" henne innan jag går och lägger mig.



Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0