27 maj 2013

Väntar,väntar och väntar.....
 
Gick in i graviditetsvecka 40 i lördags..... önskar att det lilla livet där inne skulle vilja "ploppa ut" snart. Beräknad till den 31/5, så snart kan man väll hoppas.
Har förvärkar flera gånger varje dygn, vissa nätter känns det som att NU har det dragit igång - men näää. Önsketänkande...
 
I lördags så fixade vi iordning L:s nya sovrum. Min pappa var här och tapetserade, och fototapeten blev helt underbar. Och dottern är överlycklig över sina lejon :)
I söndags åkte vi till IKEA Kållered för att inhandla lite nya möbler till hennes nya rum....
Kändes i magen, men ändå ingen bebis.....
 
I dag har jag suttit med bokföringen större delen av dagen, försöker ligga så bra till som möjligt - vet att jag inte kommer att ha lika mycket tid över när lillasyster kommit....
 
Resten av veckan är ganska lugn; ska till mödravården i morgon för veckokontroll, har ett styrelsemöte på torsdag kväll och på lördag ska L på födelsedagskalas hos en dagiskompis.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

18 maj 2013

Då har vi gått in i graviditetsvecka 39.... ännu ingen bebis. Jag väger nu 80 kg, nu får det snart räcka.....
Har sammandragningar flera gånger varje dygn, kan man hoppas att det snart drar igång på riktigt....
 
Här har blivit väldigt varmt väder, sol och ca 28 grader - är glad att jag inte ska gå gravid hela sommaren (om det blir lika varmt hela tiden), illa nog som det är nu. Tycker att det är helt underbart med sol och värme, men det gör ju inte det enklare att sova på nätterna (som om man intet redan hade problem med det). Även om jag faktiskt fick sova en hel natt i förrgår, vakande på morgonen och undrade vad som hänt - fantastiskt skönt.
 
Har i dag beställt tapet till den ena väggen i L:s nya rum. Vi ska ju behålla den gamla tapeten på tre av väggarna och så sätter vi en fototapet på den fjärde (nya) väggen.
Den här tapeten blev det, fast spegelvänd. L ville väldigt gärna ha lejon :)   www.photowall.se
 
I morgon blir det minigolf om vädret håller i sig, annars har vi inget annat planerat - kan man hoppas på en lillasyster ;)
 
Nu ska jag engagera mig i melodifestivalen, har än så länge varit ett väldigt bra startfällt.
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

16 maj 2013

Hemorrojderna är bättre, tack gode gud för medicinen - nu känns de inte ens av :) Helt fantastiskt!!
 
Nu skulle man bara ha tag i en lika bra medicin mot myrkrypningar i benen, magnesiumen hjälper inte det minsta. Är uppe och går en till två gånger per natt - sover som en kratta :(
 
Lillasyster mår bra, var hos barnmorskan i går och allt såg bra ut - nytt besök nästa vecka.
 
Fortsättningen av veckan är lugn, arbetsplatsträff på jobbet i morgon och inget planerat i helgen.
Får se om vi får kollat på tapeter till L:s nya rum, vi ska ha tag i tapet till en vägg som matchar de befintliga tapeterna i grönt.
 
Sommaren har kommit i dag, 24 grader och ljumma vindar. Det blev väldigt varmt helt plötsligt, jag är glad att jag inte ska gå gravid över hela sommaren (om det ska vara så här varmt). Men det är skönt med värme :)
 
Nä nu ska jag fortsätta att titta på melodifestivalen, och ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

11 maj 2013

Räfsat gräsmatt i dag igen..... ännu ingen bebis, men en del förvärkar. Hoppas att det sätter igång snart, börjar bli trött på det här.....
 
Har fått hemorrojder.... hur kul är det då?? Tradarchaffisåkomma.... I går var ett litet helvete; ont i baken, svårt att sitta, till och med svårt att gå, och gå på toaletten ska vi inte ens tala om.
I dag är det bättre, medicin är bra, och jag hoppas att det blir ännu bättre för var dag....
 
Det gick bra för gubben och schäferhanen i Danmark, de vann sin klass och fick väldigt bra kritik - ett steg närmre en vinst på Danska schäfermästerskapet i sommar.
 
I dag går vi in i graviditetsvecka 38, lillasyster bara växer och står i. Men får jag bestämma så får hon väldigt gärna komma ut snart.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

9 maj 2013

Ingen bebis ännu, bara en massa förvärkar..... Kan man hoppas på snart?!
 
Då var man gräsänka igen, bara jag och dottern hemma. Gubben och inneboende har åkt till Danmark för att ställa ut schäferhanen. Hoppas på lika bra resultat denna gången ;)
 
Veckan har varit ganska lugn....
  • I måndags var jag på veckokontroll på mödravården, är där varje vecka nu framöver för att kontrollera blodtryck, hjärtljud och urinprov - känns tryggt.
  • Tisdagen gick åt till bokföring och räfsande av gräsmatta. Gubben byggde färdigt lektornet/gungställningen åt L, och hans kommentar när jag kom ut för att räfsa "ska du sätta igång förlossningen nu". Ja, jag gjorde ett tappert försök, men jag fick inte räfsat hela gräsmattan. Så när det blir fint väder igen så får jag väll försöka igen ;)
  • Onsdagen röjde vi ur rummet som ska byggas om till L; bar ut fem garderober till garaget, rev en mellanvägg och byggde upp en ny vägg. Så nu är det bara spackling, slipning och tapetsering kvar.
  • På onsdagskvällen var L i väg på "Lek och Boll" på ortens fotbollsklubb. Hon har tjatat så att hon vill börja spela fotboll, men när vi väl var där så stod hon mest och tittade, hållandes i mammas hand. Får se om det blir bättre nästa vecka, om hon ens vill åka dit igen.

Får se var resterande vecka har att erbjuda.....

Nä nu får ni ha en fortsatt bra dag i regnet, har lite tvätt som ligger och väntar på mig :)

5 maj 2013

Då var vi inne i graviditetsvecka 37, snart, snart hoppas vi.....
Väskorna packade och utlagda i bilen, så nu åker de med överallt - man vet ju aldrig ;) Hoppas verkligen att det sätter igång snart....
 
Gubben har byggt ett lektorn till rutschkanan vi köpte i onsdags, L är överlycklig..... Klättrar och åker rutschkana i massor, och hoppar studsmatta däremellan.
Så nu är det bara gungställningen kvar, blir väll byggd i veckan som kommer kan jag tänka mig :)
 
Tyvärr tog jag ut "segern" i förskott vad det gällde magnesiumtillskottet :( De två senaste nätterna har jag haft myrkrypningar i benen igen, och varit tvungen att vara uppe och vandra.
Ska kolla om jag hittar något på nätet om överdosering av magnesium.... annars kan jag kanske ta en tablett till per dag.....
 
I går var vi på 1-årskalas, L:s minsta kusin fyllde ett i torsdags - så i går var det dags för kalas.
 
Veckan som kommer är förhållandevis lugn. Mödravården på måndag, sedan har inte jag något mer inplanerat för veckan.
Gubben och inneboende ska på utställning i Danmark på torsdag och ställa schäferhanen... får se om det går lika bra denna gången :)
Så man kanske skulle passa på att vila sig i veckan, bara ta det lugnt - kanske leta upp någon bra bok och försjunka i den.....
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

2 maj 2013

Så då har snart ännu en vecka gått.....
Maj månad.... vad tog tiden vägen, snart har halva året gått också - hua tycker att tiden går fortare och fortare.... börjar jag bli gammal.... nää tror jag inte ;) (går jag inte med på).
 
I måndags var jag på mödravården och träffade min underbara läkare där, nytt ultraljud.... och han kom fram till ungefär samma tillväxt som Lennart i Borås (det är ju bra). Lillasyster är större än vad L var vid samma tid, men det blir som tur var ingen jättebebis.
Allt såg bra ut; hjärtat slog som det skulle inga fel där, bra mängd fostervatten och hon växer som hon ska. Blodtryck och urinprov är fortfarande ua.
Fortsättningsvis ska jag träffa min barnmorska varje vecka för kontroll av blodtryck, urinprov och hjärtfrekvens, allt på grund av min SLE och ökad risk för havandeskapsförgiftning.
 
I tisdags var jag åter på mödravården, då för att träffa barnmorskan. Hade ett trevligt besök där vi gick igenom hur jag ville ha det på min/vår förlossning. Kör väll samma sak som förra gången, akupunktur och lustgas. Vill absolut inte ha någon ryggbedövning, vill inte bli stucken rakt in i ryggraden..... mardröm!!
Fick tips av barnmorskan att ta extra Magnesium för att slippa myrkrypningarna i benen (har senaste tiden varit uppe flera gånger varje natt och vandrat omkring, och sover urkasst). Åkte till apoteket och inhandlade en burk med magnesiumtabletter..... och de två senaste nätterna har jag inte haft några problem med myrkrypningar - jippi!!! Hoppas bara att det är tabletternas förtjänst och att "myrorna" håller sig borta framöver, riktigt skönt att sova något bättre :)
 
På tisdagskvällen var jag (fick inte med mig gubben) på studiebesök på förlossningen och BB, de har fått det väldigt fint sedan de fick ner BB till förlossningen (nybyggt och fräscht).
Numer slipper man ligga mer än en mamma i varje rum, och i de flesta rum kan pappan också sova över (enkel eller dubbelrum med egen toalett och dusch - som ett bättre hotell).
Enda nackdelen är att andra anhöriga än pappan och storsyskon inte får komma på besök, då får man gå ut i korridoren utanför BB - och där finns inga soffor eller stolar :( Men besöken får väll vänta tills man är hemma igen.
Tänkte stanna på BB tills jag fått amningen att fungera denna gången (om de inte kastar ut mig innan), tror att jag åkte hem för tidigt förra gången - stannade bara 3 dagar och amningen hade inte kommit igång då.
 
I går inhandlades saker till en gungställning och ett lektorn. Gungor, gungbeslag och rutschkana - nu är det bara virket kvar.
Rutschkanan satte vi upp provisoriskt på en trappstege och L åkte, och åkte, och åkte hela eftermiddagen och kvällen.
Får se när gubben hinner fixa sakerna, L ville att han skulle ordna det i går ;)
 
I kväll ska jag på amningsinformation på sjukhuset, hoppas verkligen att det ger något.
 
Nä nu ska jag fortsätta med inbjudningarna till L:s 5-årskalas. Tänker bjuda alla (8) flickorna på L:s dagisavdelning, sedan får vi se hur många som kan komma.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig vårdag :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0