22 november 2012, igen

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4267991/?claim=ghdy5v4fvf4">Följ min blogg med Bloglovin</a>

22 november 2012

Då har jag varit hos min doktor uppe i Borås, han som har hand om studien jag deltar i. Nytt ultraljud och nya blodprover.
Det lilla livet växer och står i :) Flög runt där inne så det var problem för kära doktorn att mäta den lille, men till slut fick han fram ett mått han var nöjd med.
Plutten är enligt ultraljudet i dag 12+6 veckor, det vill säga i morgon går jag över i vecka 14.
 
Har fått plocka fram mina gravidbyxor, börjar bli trångt i mina vanliga byxor.... Kommer att vara svårt (kanske till och med omöjligt) att hålla den här graviditeten hemlig tills vi fått resultatet från fostervattenprovet. Men vi får väll se....
 
Har inhandlat syskonbarnens julklappar, så nu är det bara dotterns kvar. Hon kommer att få ett dockskåp av mormor & morfar så det blir till att köpa saker till det.
 
Nä nu ska jag ta och gå ut med hundarna medans det fortfarande är ljust.
Ni får ha en fortsatt trevlig dag/kväll :)

17 november 2012

Var på mödravården i går och fick träffa samma läkare som jag hade när vi väntade L :) En trevlig och duktig doktor som tyvärr är på väg att pensioneras. När vi bokade läkarbesöket blev jag inbokad till en annan läkare, så nu blev jag glatt överraskad när det var min "gamla" doktor som dök upp.
 
Fostervattenprovet är inplanerat på min 40-årsdag, den 11/12 (dagen innan bröllopet). Bara att hoppas att allt går bra. Blir en lugn och avslappnad dag med en bra bok i soffan när väl provet är fixat, man ska ju ta det lugnt och inte lyfta något samma dag som provet är taget.
Lite kuriosa.... jag gjorde det förra fostervattenprovet (när vi väntade L) på min 35-årsdag - och det gick ju bra (så det är bara att hoppas på samma tur denna gång.
Sedan är det "bara" 3,5 veckors väntan på resultatet, usch en lång väntan....
 
Plutten i magen har växt sedan jag såg den senast, den låg till och med och vinkade till oss :)
Knappt man vågar tro på att det är sant... Där är en levande liten varelse i min magen, som växer och står i!
 
I dag har jag och dottern tjejdag, pappan ska ut på grabbdag med studiebesök och restaurangbesök på schemat. L har beställt pizza till kvällsmat och så blir det väll lite lördagsgodis också.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

15 november 2012

Då var man inskriven på Mödravården :) Hade ett långt och trevligt besök hos "min" barnmorska, hon är helt underbar.
I morgon ska jag på läkarbesök på Mödravården. Då blir det nytt ultraljud för att tidsbestämma graviditeten inför kommande fostervattenprov. Är förväntansfull och lite orolig.... Har inte haft någon växtvärk på ett tag, och jag börjar känna mig mer "normal" igen. Har ju inte haft några blödningar så det skulle igentligen förvåna mig om det lilla livet inte forfarande lever..... men det är så svårt att våga lita på att allt är som det ska.
Är nu i vecka 12, går över till vecka 13 på lördag, så risken för missfall har ju drastiskt minskat.
 
På torsdag nästa vecka ska jag tillbaka till "min" studieläkare för nya blodprov och ultraljud, blir många ultraljud en stund nu.
 
Planeringen för bröllopet går framåt. Har i dag inhandlat skor till mig och dottern, och en klänning till henne. Min klädsel är redan klar, blir en grå klänning med volanger som slutar vid knäna och till det en grå kavaj. Jag ska ha ljusa tjocka strumpor och svarta kängor.
Dottern fick en stickad grå/silvrig klänning och svarta stövlar, och gubben han ska ha grå kostym och vit skjorta. Jag har ännu inte bestämt vilken färg han ska ha på slipsen.... vet inte om jag ska försöka få samma färg på slipsen som på brudbuketten (vet inte ens om jag ska ha någon bukett).
 
Annars är det mesta lugnt, jag har varit förkyld nu i fem veckor - börjar bli riktigt trött på det här. Hostar och snorar, och det verkar inte vilja ge med sig heller :(
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0