31 januari 2013

4 månader kvar av graviditeten.... om Lillan kommer på beräknat datum. Och då är det bara 2 månader kvar att arbeta, skönt :)
Trivs jättebra på mitt jobb, tro inget annat, men jag känner mig otymplig och trött - och tycker att det är skönt att gå hemma och pyssla.
 
Lillan lever bus i magen; sparkas och slåss, och nu har det börjat kännas även utanpå magen (så nu är det inte bara jag som kan känna).
 
Fick röntgenresultatet på schäfertiken igår, fria höfter och armbågar - hur underbart som helst. Är så jätteglad :)
 
Idag får vi dessutom hit en schäfer till, en unghane på 7 månader. En halvbror till min tik, förröntgad med bra resultat.
 
Skolan går bra, tror jag ;) Känns lite jobbigt med alla examensarbeten bara, 3 st på en kurs på 7,5 högskolepoäng (2 skriftliga och 1 muntligt). Men det löser sig nog.....
 
Nä nu ska jag ta och börja med kvällsmaten.
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

25 januari 2013

Då har man varit i det stora gula varuhuset i Ullared :) Haft en mysig dag med mormor, mig och dottern.... Fick inhandlat en del saker till pluttan i magen; ny skötbordsmadrass, snuttisar, leksaker till barnvagn och babyskydd, plus en del annat också ;) Som vanligt när man åker dit, så kommer man hem med lite mer än man hade tänkt sig :)
 
Ikväll ska jag på ljusparty med jobbarkompisarna, ska bli trevligt. Massa tjejsnack, mat och god dricka (alkoholfri för mig). Får ta med mig dottern, det är väll enda nackdelen, eftersom gubben jobbar sent - men det ska säkert gå bra.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

23 januari 2013

Jaa, då har man blivit student igen.... Ska läsa studenthandledning 7,5 högskolepoäng, så att jag får ta hand om studenter på jobbet.
Jag vet inte vad jag ska säga.... högskolan är högskola - väldigt akademiskt.... vad tog arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet vägen?? Nää, viktigast är antal högskolepoäng och vilken sorts examen du har (helst ska du ha en magisterexamen, men det kan duga med BARA en kandidatexamen).
Ja, ja det är bara att ta sig igenom denna kurs och alla examensarbeterna....
 
Har inte fått resultatet från röntgen av min lilla tik ännu, veterinären tyckte att det såg bra ut i alla fall. Men det är bara att vänta och se, resultatet kommer väll i morgon.
 
Har blivit förkyld igen, hoppas verkligen att den inte blir lika långvarig som förra gången.....
 
Nää, nu ska jag fixa mig iordning för natten - jobbedag i morgon.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig natt :)

20 januari 2013

Gick in i vecka 22 i går, vi har nu gått mer än halva tiden :)
Både jag och lillan mår bra, vi växer och står i.
Alla som ser mig undrar om det är säkert att det inte är två där inne, är större denna gången än jag var förra graviditeten. Men jag har bara sett en liten filur på alla ultraljud som är gjorda, och där är ingen läkare eller barnmorska som sagt något om fler. Så jag är ganska säker på att där bara är en :)
 
Har blivit förkyld igen, snorar som f-n. Hoppas verkligen att den går över betydligt snabbare än den förra, då var jag dålig i 1-1,5 månad.
 
Vi hade utställning på klubben i går, specialutställning för schäfer. Det var väldigt kallt, vi var i ett ridhus och de har en förmåga att bli väldigt, väldigt kalla.
Vi fick inte så många hundar anmälda, bara 55 st, men de som var där verkade nöjda i alla fall.
Har suttit och skrivit resultatlistan i dag och skickat iväg den till berörda, ska skicka iväg katalog och resultatredovisningen i morgon - sedan är jag färdig med den här utställningen (och alla utställningar framöver). Har sagt upp mitt uppdrag i utställningskommittéen på klubben, känner inte att jag har tid eller lust längre.
 
Styrelsen på klubben överraskade mig i går.... mitt under utställningen avbröt de bedömningen för att dela ut ett förtjänsttecken och blommor till mig, för lång och trogen tjänst (dags nu när jag avsagt mig mitt uppdrag). Men man saknar inte kon innan båset är tomt.....
 
I morgon ska jag iväg och röntga min schäfertik, borde inte vara några fel på henne - vi förröntgade henne i somras och då var allt perfekt, men man vet aldrig. Blir en nervös väntan på avläsningen, i slutet av veckan borde vi veta.
 
Kommer att börja skolan igen i veckan, ska gå utbildning i studenthandledning, ett krav från högskloan för att vi ska få ha hand om studenter. Ska gå i skolan en dag i veckan i elva veckor framåt.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

12 januari 2013

HALVTID!
Nu har vi varit gravida halva tiden, bara resten kvar :) Känns skönt, nu kan man kanske börja njuta av graviditeten - risken för missfall är så gott som över, fostervattenprovet var normalt och vi mår bra både jag och pluttan.
 
Känner mig otymplig, magen tar i, svårt att böja sig framåt och kommer inte mellan saker som jag gjort tidigare ;)
 
Har inte fått mina gravidbyxor från Taiga ännu, hoppas att de kommer snart - får inte knäppt mina vanliga jobbarbyxor.
 
Men allt känns ändå väldigt bra, är så lycklig :)
 
Ni får ha en fortsatt bra dag :)

11 januari 2013

Det blir en liten flicka till :) Alla fick som de ville; jag, gubben och dottern....
Nu får vi kanske användning för namnet jag hade tänkt på L, vi får se....
 
Har börjat inhandla saker till det lilla livet. Köpte ett babyskydd i går och ska åka o titta på barnvagn till helgen. Sålde ju av allt sådant när vi hade bestämt oss för att inte skaffa fler barn. Som tur var fick jag inte sålt allt, har alla kläder kvar och en del andra saker. Men som sagt var, vi får köpa en del "nytt" - blocket är en fantastisk sida :)
 
Håller på med att fixa med vår årliga schäferutställning.... Sista anmälningsdag är i morgon så nu trillar anmälningarna in, schäferfolk har en förmåga att vänta in i det sista.
Fick lite panik i måndags när jag skickade mail till vår fodersponsor angående utställningen - fick ett automatsvar "jag är på semester, återkommer 16:e". Panik!!! Utställningen är den 19:e, hur ska vi få fodret i tid?? Men det ordnade sig till slut, phu. Vi får inte lika mycket som vi brukar få, men vi får foder :)
Så nu ska jag bara få in alla hundarna i katalogen, räkna över pokalerna som är kvar sedan förra utställningen och beställa fler, och se till att katalogen kommer på tryckning.
Sedan ska jag skriva nummerlappar.....
 
Tur att man inte har ett privatliv också.....
 
Ska jobba hela veckan också, måndag till fredag dagtid...
 
Ska bli skönt när utställningen är över!
 
Vi har årsmöte på hundklubben på söndag , får se om vi åker dit (har lite annat att göra också). Jag ska avsäga mig mitt uppdrag i utställningskommittén, känner inte att jag hinner med det och det känns inte lika roligt längre.
 
Nä nu ska jag natta hundarna och gå o lägga mig.
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

7 januari 2013

JAG ÄR SÅ GLAD!!!
Vill bara krama om hela världen!
Fick precis svaret på fostervattenprovet :) Lilla livet i magen är friskt. Så nu kan man andas ut och börja planera framåt.
 
Längre fram i veckan ska jag ringa mödravården för att få reda på könet. Är så nyfiken, det är så spännande.
 
När gubben kommit hem och fått reda på svaret så får vi väll berätta för L att hon ska bli storasyster. Ska bli så skoj, hon har börjat prata om att hon vill bli storasyster när hon "blir äldre".
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag/kväll, det ska jag ha :)

4 januari 2013

Då har man gjort debut som handler i griffonringen. Jag har ställt ut Abbe alldeles själv :) Och det gick riktigt bra, tycker i vart fall jag och Abbe.
I går fick han Very good och i dag Excellent, bra kritik båda dagarna (olika domare). Och det var många som tyckte om honom utanför ringen också.
 
Väntar fortfarande på svar på fostervattenprovet, dateras det samma dag som förra gången så är det 3 dagar kvar. Och jag har ännu inte fått något telefonsamtal, så jag lever på hoppet :)
 
Var på ultraljud i onsdags för datering och genomgång av bebis. Beräknad födelsedata är 31/5 och allt så väldigt bra ut. Så om inget oförutsett inträffar så jobbar jag bara fram till den 31/3, bara knappt 3 månader kvar :)
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0