29 augusti 2014

Jävla gris.... jag är så arg och ledsen.... hur fan tänker han!!!
Smäller igen dörren efter sig och bara går.... gnäller över att jag blir arg när han inte lyssnar... jag får ju inte ens prata till punkt! Är det konstigt att jag blir arg då??
Här fixar och ordnar man en massa ärenden åt honom, så får man bara skit.
Nu skiter jag i det här, hädanefter får han fixa sina saker själv.

Jag fattar inte hur man kan vara så otacksam.
Är ju likadant med mitt nya jobb.... Jag bytar från ett fantastiskt jobb med underbara kollegor, till något jag kanske inners inne inte vill. Bara för att det ska bli bra för honom.

Jag vet inte hur det här kommer att gå, känns inte alls bra.... tårarna rinner och det känns som att det här kommer att gå rent åt helvete.
Hur fan ska jag orka det här???

26 augusti 2014

Så då har jag tillbringat dagen på Lillebrors dagis, ja ja jag vet att man inte får kalla det för dagis, det heter ju förskola. Hmmm lika lika....
Jag har fått vara dagisfröken till min egen son, medan personalen tittat på. De använder sig av något de kallar föräldraaktiv inskolning, vilket betyder att jag är med sonen på dagis i tre dagar och sköter om honom helt själv. Och på fredag ska jag lämna honom där ensam.... Eventuellt kan de tänka sig ta över lite av "passandet" på torsdag, men bara om det gått bra med inskolningen innan.
Ja ja, på måndag är han där helt själv.... med mormor som back-up om det skiter sig fullständigt.
Inskolning har än så länge i alla fall gått bra. Lillebror tultar runt och leker med alla roliga nya leksaker. Han ser ut att trivas :-)

Själv är jag trött som f-n.... känns som om jag aldrig får sova ut... och det kommer ju inte att bli bättre. Längtar till slutet av september, då ska jag åka på Länsklubbskonferens i Gävle. Övernattning två nätter på hotell i enkelrum.... mmmm så skönt. Ska bli så jäkla gott. Har ordnat med barnvakt till barnen, mormor, så jag behöver inte ens tänka på det.

Nä nu ska jag fixa iordning lite här hemma inför natten och morgondagen.
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

24 augusti 2014

Så då var snart denna månaden slut, vilket betyder att min mammaledighet också snart är över. Hmm både lite ledsamt och skönt, och dessutom väldigt nervöst. Ska ju både börja nytt jobb och studera. Ja ja, jag vet vad jag har att göra ett tag framöver ;-)

Storasysters första vecka i skolan har gått väldigt bra. Lite gnäll för att hon fick vara där så kort tid på dagarna. Det är ju bättre att det är på det viset än tvärtom. Hon har fått åka skolbuss också, vilket hon tyckte var spännande och roligt. Så nu laddar vi för ännu en vecka med skola, skolbuss och fritids.

Lillebror ska börja sin inskolning på dagis i morgon. Spännande. Tror att det kommer att gå väldigt bra, han är ju inte speciellt blyg av sig. Så denna veckan kommer jag att tillbringa dagarna på dagis ;-)

Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Vi hämtade vår husvagn i onsdags, och vi har börjat plocka in lite grejer. Ska bli trevligt när vi kan åka iväg en helg. Bara det blir lite bättre väder.....

Jag har hunnit jobba lite i veckan också. Riktigt trevligt och kul att vara tillbaka på jobbet. Önskar bara att jag hade kunnat fortsätta jobba på ambulansen....

Nä, nu ska jag hoppa i säng....

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

16 augusti 2014

Lyckades träna ännu en gång denna vecka. Jippi, tre träningspsss på en vecka. Äntligen fick jag till det. Känns underbart.
Det som känns mindre bra är att jag håller på att få benhinneinflammation. Ont i framför allt vänster skenben, hmmm blir till att vila en till två dagar. Och smörja in benen med liniment, så hoppas jag att det går över.

Annars har det varit en bra dag. Suttit och tittat på Storasyster när hon varit på fotbollsläger under förmiddagen. Kallt och blåsigt.
Gubben var hemma med Lillebror, som lyckades skita ner hela sig. Hehe, detta har han lyckats med varenda gång Gubben "passar" honom.... skadeglädje ;-)

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

15 augusti 2014

Då var det fredag, fredagsmys.... ja, varför inte. Lite god mat och lite vin till det... Mmmm

Har i veckan jobbet två pass på ambulansen. Trevligt. Inte mycket att göra, friska medborgare - det är bra, fast onekligen väldigt långtråkig när man väl är på jobbet. Ganska snart har man gjort det man måste och läst alla mail....

Idag har jag varit och hälsat på på nya jobbet. Nervöst? Mmmm mycket, och det kommer att vara ännu värre den 1/9. Men men, det löser sig.
De som jobbade i dag verkade väldigt trevliga och jag fick lite mer information om mitt nya jobb.
Jag kommer att vara på ett äldreboende, och "slipper" åka runt. Vi får väl se hur det här blir.

Är för tillfället trött som f-n, sover så där... mycket att fundera på....
Känner ibland (eller ja väldigt ofta) att jag kanske har tagit mig vatten över huvudet. Hur tänkte jag när jag planerade det här, både jobba och plugga. Hmmm får väg hoppas att jag inte fullständigt rusar rakt in i väggen.
Allt löser sig.... Får vi hoppas.

Men jag har i alla fall hunnit/orkat träna innan arbetspassen i veckan, fantastiskt skönt. Ett pass kvar, hoppas att jag får till det i helgen.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

10 augusti 2014

Haft en väldigt trevlig dag, kvällen kunde varit bättre...

Har jobbat på ambulansen i dag. Helt underbart att vara "tillbaka" på jobbet. Underbara kollegor och ett fantastiskt jobb.... kommer verkligen att sakna det. Kände mig något ringrostig, men men allt löser sig ;-) Alla patienter överlevde och bilen lämnades tillbaka i ursprungligt skick.
Lika roligt och trevligt var det däremot inte att ringa hem strax efter kl 19 och tala om att jag blir sen.... hmmm en väldigt sur och tvär make i andra änden.... som dessutom fortfarande var sur när jag väl kom hem.
Det hade varit "lite gnälligt" under dagen.... ja, och? Det är så ibland när man har hand om sina barn.... de kan inte vara på topp alltid. Min vardag.....



Men jag fick i alla fall en fantastisk start på dagen. Passade på att gå upp tidigare än jag egentligen behövde och sprang min lilla runda. Underbar soluppgång och lagom varmt, och några söta djur :-)



Ni får ha en fortsatt trevlig dag :-)

9 augusti 2014

Så då har vi hållt på att testa och prova pennor från BIC:s LEARNERSORTIMENT. Som jag skrev för några dagar sedan så är jag en Buzzador, så ibland får jag tillfälle att prova olika saker (mat, prylar osv.) och sedan betygsätta och recensera.
Nu har jag som sagt fått hem några olika pennor från BIC, som är utformade för att det ska vara enkelt för barnen att lära sig rätt fingersättning när de ska lära sig att skriva, mer information finns på www.bickids.com



Storasyster tycker att pennorna är jättebra, lätta att använda och hålla i. Hon är ju vänsterhänt, men pennorna fungerar alldeles utmärkt ändå, vilket är jättebra.



Och nu har hon försvunnit ut med en av sina Bic-pennor och sitt block, det är roligt att sitta ute och skriva :-)

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :-)

7 augusti 2014

Så, då var inskolning till fritids klar. Storasyster var jätteledsen för att hon inte fick vara där längre och för att det är ett tag till hon får vara där igen. Man får väl vara glad för att det är på detta viset, hon kommer ju att vara där en hel del framöver....
Ridskolan har börjat i dag, roligt.... Hade också gärna ridit, saknar det, men det får vara för tillfället.... Men när jag är färdig med skolan.... vill vill vill.... Men jag fick ju i alla fall ett träningspsss (promenad och löpning) på nästan 45 minuter, alltid något. 
Annars har det inte hänt så mycket här hemma i dag. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

6 augusti 2014

Frågade gubben i helgen om han verkligen ville ha fler barn.... Nä, han ville inte ha fler... Men det är ju mysigt när du är gravid, men nej tack. Så det blir inga fler barn, och det känns helt okej.
Jag tycker också att det är mysigt att vara gravid, men jag vet ju att det är jag som får ta hand om barnen. Och nu känns det som att jag har tillräckligt att göra ändå.
 
Fick mitt schema från kommunen. Hmmm man är verkligen bortskämd på ambulansen med lediga dagar. På min halvtid kommer jag att jobba 3 dagar per vecka, blir inte mycket ledighet här inte... Som det ser ut än så länge så ska jag gå i skolan 2 dagar i veckan, och så ska jag väll ut på praktik också. Ska bli skönt när skolan är färdig i mitten av nästa hösttermin.
Ja, ja vi får väll se hur det här går.....
 
Vi håller på att skola in Storasyster på fritids, det går jättebra och hon vill inte följa med hem när inskolningen är slut. Känns skönt, för hon kommer att vara där en del framöver när jag börjat jobba och gå i skolan. Får hoppas att Lillebrors inskolning går lika bra.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

1 augusti 2014

Jippi!!! Jag har gått ner 2 kg på en månad, vikt 67 kg. "Bara" några kilon kvar :-) Känns så jäkla bra, då ger ju träningen resultat på både det ena och det andra. En rejäl sporre.....
 
Ibland blir jag inte riktigt klok på min gubbe.... hmm.... i går kväll satt han och klappade på min "tjocka" mage, och så utbrister han "jag gillar när du är gravid". Hur fan ska man tolka det??
Jag frågade... Nä egentligen ville han väll inte ha fler barn, han är ju nöjd med dem vi har. Men det är ju ganska mysigt med barn... och vill du ha fler barn så, ja varför inte.
Ja, vad säger man.... Har funderat en del sedan i går... Jag vet faktiskt inte. Hade jag blivit gravid oplanerat så hade jag inte tagit bort fostret, men jag vet inte. Jag får fundera lite till....
 
I dag har vi då äntligen fått ett slut på husvagns/husbilsletandet :-) Vad blev det då??
Jo, en husvagn.... en stor en, så jag får inte köra den.
Det blev en helt ny Hobby 650 KMFE De Lux. Den har en sovdel för mig och gubben, och en barnkammardel, med en trevåningssäng och liten soffgrupp, för barnen. Och så har den köks och stor soffgrupp i mitten.
Kollade upp var jag får dra med min bil.... med utökat B-körkort får jag dra den, men skaffar vi en annan bil så räcker det troligen inte :-( Så jag får väll ta och åka in till bilskolan och ta ett BE-kort.
 
I morgon ska vi åka till Danmark för att besöka danska segrarutställningen för schäfer, tredje helgen på rad med schäferutställningar. Men vi ska även ta en tur ner till Tyskland och handla lite.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :-)
 

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0