27 april 2016

Vet inte om jag skrivit om detta tidigare. I november förra året fick jag ont i min nacke och axel,  efter många om och men så sökte jag läkare (efter en del tjat från gubben och tårar på grund av värken).
Träffade två trevliga och kompetenta läkare som lotsade mig vidare till en MR, som visade på diskbråck i nacken.

Efter det blev det en remiss till ortopeden i Halland men de kunde inte ge mig någon tid inom vårdgarantin (som tur var kanske), så jag fick flytta min remiss till Art Clinic i Göteborg i stället.
I måndags var jag då där för att träffa en ortoped, trevlig och lättpratad. Visade sig att jag hade 3 diskbråck i nacken, 2 som buktade ut åt vänster sida (utan nervpåverkan) och 1 som buktade ut på höger sida (med nervpåverkan).
Han föreslog operation av det som jag har haft besvär av, vilket jag tyckte lät alldeles utmärkt. Tänk, slippa värken och domningarna.
Operationsanmälan skrevs och jag fick gå för att ta prover och prata med narkosläkaren. Då kom operationskordinatorn springandes, de hade fått ett återbud... i dag.

Så nu sitter jag här, opererad och klar. Mår bra, är lite stel i operstionssåret annars ingen smärta. 


6 veckors sjukskrivning blir det efter detta, tur man har en bra chef och bra kollegor på jobbet.

Vad har de gjort då? Jo, de tog bort disken mellan C6 och C7 som klämde på nerven och satte i en stålbur i stället, stålburen har de fixerat med två titanplattor. Detta ska då göra att de två kotorna ska växa ihop med varandra, en steloperation av nacken.

Nä, nu ska jag ta och vila lite. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll. 

12 april 2016

Jag är inte riktigt klok ibland, kan väl i och för sig vara bra ibland... 

Jag fick hem distriktssköterskeföreningens tidning häromdagen och hittade en väldigt intressant utbildning i den; Medicinsk telefonrådgivning. 7,5 högskolepoäng på kvartsfart och distans, bara några obligatoriska träffar fast då i Falun (av alla ställen i landet).
Jag var ju bara tvungen att söka den, vilket jag gjorde, anmälningstiden går ju ut på fredag....

Och i dag när jag var på jobbet hittade jag en utbildning till som jag vill gå. Inkontinensutbildning, den är på sjukhuset och hålls av regionen, och ska enligt de gamla kollegorna på kommunen vara jättebra.

Skickade ett mail till chefen innan jag gick hem.... får se vad hon svarar. 

Och så har jag hunnit Buzza igen. Den här gången fick jag/vi prova Rinkeby Fruit Drink. Vi har provat alla tre smakerna; päron, fläder och granatäpple. Barnen tyckte bäst om päron, smakar som Festis tyckte de. Själv tyckte jag bäst om granatäpple, frisk god smak, inte för söt och sliskig. Kan absolut rekommendera dessa som en god dryck istället för saft. 


Nä nu är det dags för sängen. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll. 

5 april 2016

Sista kvällen i Flemingsberg, ganska skönt faktiskt. Ska bli skönt att komma hem till den egna sängen och barnen, det är dem jag saknar mest.

Har varit en tur in till stora staden Stockholm med några studiekamrater nu i kväll. Promenerat runt bland butikerna och till slut hamnade vi i gamla stan och hittade en liten mysig Italiensk restaurang, Il Butterio Cicchetti Carboni Birreria (www.ilButterio.se).


God och billig mat, 350 kr för varmrätt, dessert och ett glas gott rött vin (Gricos, kan beställas på systemet, vilket jag gjort).

I skolan har vi idag opponerat på varandras hemuppgifter, gick bra så nu kan jag lägga det bakom mig, skönt.

Nä, nu ska jag gå till sängs med Grey ;-)

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll. 

4 april 2016

Sista omgången av utbildningen "Diabetes i primärvården". Är upp i Flemmingsberg på Karolinska institutet för de sista föreläsningarna. Hemuppgifter är klar och godkänd, känns skönt. Bara hemtentan kvar och den har vi inte fått ännu, tyvärr. Annars hade man ju haft lite tid att sitta med den här på hotellet. 
Men jag har ju fått gjort annat i stället :-)

Har börjat läsa Grey, fortsättningen på 50 nyanser-serien. Samma innehåll fast från hans sida i stället, får väl se om den är bra eller inte.

Har fått en sån underlig tanke som slagit rot i huvudet.... tittar på tatueringar. Inte för att jag skulle få för mig att göra någon just nu. Men skulle jag någon gång vilja det så vet jag vad jag hade valt om det var nu.


Vad tror ni? Änglavingar.... Inte för att jag är någon ängel, snarare då en nedstigen ärkeängel - svart och inte helt oskyldig.
Tyckte de var fina.

Annars är det som vanligt med livet. Lite förkylt här och där, var hemma två dagar i förra veckan på grund av att jag var sjuk. Och barnen är snoriga också... men det blir väl sommar snart, med sommarlov och lång ledighet. Jag ska vara ledig 6 veckor, ska bli hur skönt som helst. Längtar!!!

Vi har börjat nedräkningen inför flytten av hästen. Den 1 maj flyttar han till nästa stall, och jag får lite mindre att göra på vardagskvällarna. Skönt :-)
Ska vi bara komma igång med ridningen igen, har legat lite på i den senaste tiden.

Nä, nu är det dags för hotellsängen. Måste vara pigg i morgon så att jag orkar med en dag med föreläsningar och genomgång av hemuppgifter. Vi tänkte dessutom åka in till Stockholm en sväng i morgon efter skolan, för lite shopping och mat. Ska bli trevligt.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll. 

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0