31 juli 2014

Husbil vs husvagn.... matchen fortsätter. Idag lutar det åt husbil... vi har varit och tittat på en idag, som jag tycker var helt perfekt för oss. Men nu säger gubben att nä den duger inte... hmm undra hur länge vi ska hålla på att leta den här gången.... och om det ens över huvud taget blir något.... hopplöst :-(
 
Annars händer här inte så mycket... Jag hinner inte ens träna, fy på mig. Får bättra mig efter semestern.... Känner ju att jag mår bättre när jag tränar, både fysiskt och psykiskt. Och det känns fantastiskt bra när man märker att konditionen blir bättre och bättre. Bara att hoppas att vikten snart också ger med sig.
 
Min nya arbetsgivare ringde förra veckan, så nu väntar jag bara på att jag ska få mitt schema, så jag kan börja planera min vardag. Hade varit bra om jag kunde få det snart, ska försöka planera så att jag kan gå på HLR-utbildning på ambulansen också.Jag ska åka och hälsa på mina nya jobbarkompisar snart också, ska bli trevligt (och det är allt lite nervöst). Sedan ska det ordnas arbetskläder, id-kort osv.
 
Nästa vecka börjar vardagen igen; Storasyster ska skolas in på fritids, ridskolan börjar och det ska bokas simskoleplats för hösten.
 
Och så något fint jag hittade på Facebook.Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

30 juli 2014

Betydligt mindre frustration i dag....
 
Idag har vi varit och tittat på husbilar och husvagnar. Förmodligen blir det en husvagn... husbilarna är så förbannat dyra.
Men det finns både för och nackdelar med båda delarna.... Husbilen får/kan jag köra, den går fortare och vi kan ta med hundarna i hundkärran. Husvagnen å andra sidan är billigare, betydligt billigare, man har större plats och när man väl är på plats kan man parkera "huset" och köra med bilen. Och en annan fördel med husvagn är att jag slipper köra en meter, jag får inte ;-) Fast gubben pratar om att skicka mig på BE-körkortskurs... Hmm vet inte om jag vill, fast å andra sidan kan det ju vara bra att ha... hmm tål att funderas på...
I morgon ska vi åka ner till skåne och titta på en husvagn.... så får vi se....
 
Nä nu ska jag försöka få lagt mig, är trött som bara den....
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

29 juli 2014

Frustration, det är dagens tema.... jag blir galen.... ahaaa

Gubben är frustrerad över att vi inte fortfarande är iväg med husvagnen. Och det går ut över oss andra i familjen. Han sitter och suckar tungt vid matbordet, när barnen uppför sig som de brukar göra... det här är min vardag, dags att vakna upp gubben.

Jag är frustrerad för att gubben inte bryr sig mer om barnen och hemmet.... Känns lite som att jag är ensamstående med två barn, jag tar allt ansvar för barnen och för att det ska fungera här hemma. Ska jag iväg på något så måste jag ordna barnvakt, han kan inte ta hand om sina egna barn!!
Och nu vill han åka till Danmark på den danska segrarutställningen, och då vill han helst att vi åker utan barnen.... "Kan du inte kolla om du kan ordna barnvakt? " Va fan, ska han inte träffa sina barn när han har semester.... han träffar ju dem knappt när han jobbar :-(

Ibland, speciellt en sådan här dag, så undrar jag om det ens är någon idé att fortsätta det här förhållandet....

Ja, ja, som ni säkert har förstått så åkte vi hem igår, det blev ingen längre tur med husvagnen. Storasyster ville bara hem och spela dataspel, och gubben hade ingen plan för den fortsatta semestern.
Idag har vi städat ur vagnen och lämnat tillbaka den, så nu får vi se vad vi ska hitta på resten av veckan/veckorna.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

26 juni 2014

Nattat barnen och sitter här och lyssnar på bandet som spelar på kamratfesten. De spelar faktiskt väldigt bra, en bra blandning av olika låtar, allt från svensktoppen, dansband och hårdrock. Sämre kan man ha det ;-)

I eftermiddag/kväll har min lillebror med familj varit här på campingen på besök. Trevligt att träffas, tyvärr gör vi inte det så ofta. Men vi han med att bada en liten stund, skönt att svalka av sig lite i denna värmen.


Jag och barnen i Mälaren....

Vi har även hunnit med att åka och handla lite mat och andra förnödenheter. Men så mycket hundutställning har det inte blivit för min del i dag, men det är ganska skönt ändå ;-)

Ni får ha en fortsatt trevlig natt :-)

25 juli 2014

Så då har man nattat barnen, och sitter här utanför husvagnen med en cider.... mmmm gott ska man ha det på semestern :-)
Gubben är ute och rastar hunden någon stans på området, träffar förmodligen en massa andra schäfermänniskor och pratar en massa "skit".
Det är nästan det bästa med de här återkommande stora utställningarna, man träffar en massa folk som man känner och umgås med dem under en trevlig helg.

I dag har barnen och jag roat oss med att bada i Mälaren... Hmm man är väl bortskämd.... men jag vill ha mjuka sandstränder och långgrunt. Här är i och för sig ganska långgrunt, men småsten på botten.... hårt och otrevligt att gå på. Och dessutom är det ju en insjö med en massa skit i vattnet.... det ska allt vara hav och saltvatten.
Men det har svalkat skönt när det nu har varit olidligt varmt..... men man ska inte klaga, snart är det höst och vinter, och då längtar man till sommaren och värmen igen. Att man aldrig blir nöjd....


Lillebror som visar att han visst vet hur man ska hantera en burk, med läsk i det här fallet. Han är för söt... :-)

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

24 juli 2014

Blev ju inte riktigt som jag tänkt mig.... Sitter på campingen i Västerås, inte på hotellet. Vi har en hund med oss, visserligen ska han inte ställas, men han är med.
Gubben fick lånat en husvagn och dessutom fick han tag i en husvagnsplats här på campingen... så jag fick avbeställa hotellet och bli campare istället.
Vet inte riktigt vad jag tycker om detta.... Hade varit väldigt skönt att sova på hotell, hotellfrukost är gott.... Men å andra sidan så är det väldigt skönt att ha sitt boende på utställningsplatsen, behöver inte köra en meter och tröttnar barnen är det bara att gå bort till husvagnen.
Och jag kan ta mig ett glas vin, eller två. Hade vi bott på hotellet så hade jag fått köra varje dag.

Vi blev av med tiken på vägen hit, så nu har vi bara en hund igen. Så därför fick han följa med....

Helgen kommer att gå i schäferns tecken. Ska bli trevligt att träffa schäferfolk och titta på fina hundar. Sedan får vi se vad vi hittar på nästa vecka, vart vi tar vägen med husvagnen.

Nä, nu ska jag ta och gå och diska lite.... Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

21 juli 2014

Är så glad.... jag är Buzzador och ska nu få prova pennor från BIC, eller rättare sagt Storasyster ska få prova och jag ska skriva om det här på bloggen. Vi ska få prova några olika pennor från deras learning-sortiment, pennor som gör det enklare att lära sig rätt fingersättning när man ska lära sig skriva. Fortsättning följer.....

Det har varit underbart väder i dag, varmt och soligt. Så nu har vi fyllt poolen med vatten, och jag och barnen har badat i dag - skönt när det är så varmt ute.

Gubben har semester så vi tar det lugnt och gör bara det som faller in. Senare i veckan åker vi till Västerås på SchäferSM i utställning. Vi ska inte ha några hundar med oss, så det blir riktig semester - bo på hotell och bara njuta :-)


En bild på mig och Lillebror, kärlek ♥♥♥

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

19 juli 2014

Idag har Lillebror tagit sina första staplade steg utan stöd :-)
Så snart så springer han omkring och jag får jaga honom ännu mer....

För tillfället befinner vi oss i Norge för Norsk Vinner, NM för schäfer i utställning. Jag har sluppit vara på utställningsplatsen i dag, jag och barnen har roat oss på hotellet och i angränsande shoppingcenter. Skönt. Men i morgon slipper jag inte undan.
Vi ska ställa tiken, och då får jag vara med och springa. Puh, här har varit väldigt varmt idag och samma gäller för morgondagen.
Men sen är det hemresa igen....

Nä, nu ska jag försöka sova, upp tidigt imorgon.
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :-)

14 juli 2014

Jag vet, det är ett tag sedan jag bloggade senast. Får inte tiden att räcka till.... En massa måsten som måste göras.
Och nu den senaste tiden har jag varit fullt upptagen med att ordna med diverse saker inför Hallands Kennelklubbs stora utställning i Tvååker. Men nu är den över så jag hoppas att det kan bli lite lugnare nu framöver.
Fast å andra sidan så startar vår utställningsperiod nu.... Så det blir nog inte så lugnt.

Projekt viktnedgång pågår fortfarande.... När jag vägde mig senast vägde jag 69kg, så där är några kilon kvar. Har satt 60kg som mål.
Försöker träna 3 gånger per vecka, och det har än så länge i alla fall gett resultat på min kondition. Springer/går min 3km-runda på ca 23 minuter, så snart får jag ta en längre runda så att jag får tränat lite längre.


Lägger upp en bild på mig, där är allt lite överflöd som ska bort.

Storasyster och Lillebror har hunnit med att fylla år sedan jag skrev senast. Storasyster blev 6 och Lillebror 1, så här har varit barnkalas med kompisar för Storasyster (Lillebror fick hänga med på ett hörn).

Nä, nu ska jag försöka göra lite nytta.
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :-)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0