Nyårsafton 2012

Tyst.... Lyssna..... Det knackar på din dörr :)
Det är det nya året som vill komma in!
GOTT NYTT ÅR tillönskas er alla

30 december 2012

Då var snart det här året över, sammanfattningsvis kan man väll säga att året har varit händelserikt ;)
 
Hunnit med en massa undersökningar och provtagningar för att bara komma fram till att allt är normalt med mig och maken, så igentligen skulle vi inta ha några problem med att bli med barn. Bara att jobba på, ett hyfsat tröstlöst svar när man bara vill veta vad som gått fel varje gång man fick missfall.....
 
Sedan glädje när man väl blir garvid, och får se hjärtslag på första ultraljudet. Och en överväldigande nervositet och rädsla, bara jag inte börjar blöda, bara det lever vid nästa ultraljud, hoppas, hoppas.
 
Vi hade en fantastisk fest i somras, underbart roligt och trevligt - massor med släkt och vänner. Tyvärr hinner man inte prata med alla som man hade velat. Men sommarfesten är ett underbart minne jag bär med mig från 2012.
 
Och så vårt giftemål :) Hemligt för alla..... Och sicka kommentarer man fått efteråt av syskonen och brorsans tjej; Varför blev vi inte bjudna på bröllopsfest, Varför fick vi inte vara med, Varför fick vi inte veta.....
Vi hade fest i somras - nöj er med det. Ni var inbjudna på bröllopsfest (sa att vi skulle fira min födelsedag) - men ni kunde inte komma. Och INGEN fick veta - det var bara jag, gubben och vigselförättan som visste, DET VAR HEMLIGT och vi ville ha det så.
Vi hade en underbar dag; mysig fotografering, trevlig vigsel och god mat på trevlig restaurang på kvällen - DET ÄR HUVUDSAKEN, det var vår dag.
 
Nu väntar vi bara på svaret på fostervattenprovet, förra gången tog det 28 dagar och vi är nu uppe i 19 dagar. Och så länge ingen hör av sig per telefon så är jag nöjd. Men det är en nervös väntan.
 
Magen växer och växer, känner mig som en sprickfärdig ballong. Känner mig otymplig, magen tar i när jag böjer mig, jag sover sämre och jag har mer myrkrypningar i benen. Usch vad jag gnäller, det var inte meningen.... Trots allt gnäll är jag lycklig, otroligt lycklig.
Har börjat leta barnvagn på blocket, sålde ju vår förra när vi bestämde oss för att inte skaffa fler barn (men sen ångrade vi ju oss...). Vägrar köpa en ny, hutlösa pengar. Babyskyddet har jag inte bestämt mig för hur vi ska göra, känns lite mer osäkert att köpa begangnat. Fast å andra sidan så har ju lillasyster ett som hon använder nu, och hennes lille hinner växa ur det innan jag behöver ett - så man vet ju aldrig, har kanske ett jag kan köpa (eller låna) där.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

26 december 2012

Så då har man varit gräsänka hela dagen. Gubben åkte iväg till Danmark i morse för att gå på hundutställning, det var väldigt skönt att få ligga kvar i sängen och tryna ;)
 
Jag har suttit med bokföringen och dottern har lekt med sitt dockskåp (julklappen), och nu sitter jag framför tv:n med skumtomtar, dator och en bok. Och väntar på att gubben ska komma hem igen....
 
Magen växer och växer, känner mig proppmätt hela tiden (och ser proppfull ut också) ;) Har plockat ner alla mina gamla gravidkläder nu; tröjor, toppar osv. Önskar bara att svaret på fostervattenprovet kommer snart...... Hade varit roligt att kunna berätta för L att hon ska bli storasyster......
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

21 december 2012

Då var alla tomtar uppe, julklapparna inslagna och granen pyntad. Måste försöka hinna med att dammsuga i morgon innan svägerskan kommer för att fira jul.
 
Det blir lite julmat i morgon; janson, köttbullar, prinskorv och julskinka (om jag hinner få den färdig) - så där är lite att göra med det också...
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

20 december 2012

I dag har vi bytt bil, och jag har fått ny bil. Fick byta min fina Volvo till en Ford Ranger..... Den är hög i vart fall, man ser över de andra bilarna ;) Det blir säkert bra.
 
Vi har varit och hälsat på gubbens pappa i dag, det är 2,5 år sedan vi sågs senast. Vi har inte så bra kontakt med honom..... För första gången på alla år så fick dottern en present av farfar.
 
Har börjat känna av det lilla livet i magen :)
 
Nu vet de flesta på jobbet om min graviditet.... magen bara växer och växer, blir svårare och svårare att dölja (har slutat försöka).
 
Nä nu ska jag ta och slå in julklapparna.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

16 december 2012

Då var det berättat :)
Mina föräldrar och gubbens mamma och morfar fick i går veta att vi gift oss och dessutom väntar barn. Glädje, kramar och tårar i massor blev resultatet ;) Och massor med lyckönskningar och förhoppningar om att allt ska gå bra....
Blev skålande med champange, god mat och dricka, plus tårta.
 
Har i dag ändrat efternamn och ändrat informationen om mig på fb. Tyvärr (eller inte) så hade min svägerska skrivit ett kryptiskt meddelande på min sida om en överraskning till, så funderar man lite så kan man gissa sig till graviditeten (hade inte gått fram att det inte var officiellt ännu). Men skit samma, börjar ju bli svårt att dölja ändå ;)
Så nu vet min lillasyster och N:s storasyster om det också, bara min lillebror kvar (får se om de lyckas klura ut det via fb).
 
Ni får ha en fortsatt trevlig 3:e advent :)

15 december 2012

I dag blir det till att berätta en massa hemligheter för våra föräldrar :) Vårt giftemål och det väntade barnbarnet.....
Tårtan ska ganeras, tvätt läggas ihop och huset städas.... så jag har igentligen inte tid att sitta här ;)
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)
 

13 december 2012

Trevlig Lucia på er :)
 
Idag blir det luciafirande på dagis med dottern, mig och mormor. Får se om jag får på L någon luciautstyrsel, inte helt säkert (en mycket bestämd dam när hon är på det humöret).
 
Sedan i går kl. 14 är jag FRU :)
En vacker kall vinterdag.....
Började förmiddagen med att åka till fotografen, en väldigt trevlig tjej (som enligt dottern var väldigt busig). Fotandet gick över förväntan, alla medverkande hade roligt och var med på noterna.
Hoppas att korten blir klara snart, är så nyfiken på hur de ser ut.
 
Efter fotografen åkte vi hem igen för lite lunch. Sedan bar det av till staden för vigsel i Stadshuset kl.14.
En mycket sympatisk och trevlig dam vigde oss, och sedan var vi man och fru :)
 
På kvällen åkte vi iväg till en restaurang för middag, trerätters med god dricka (alkoholfritt för min del).
 
Med andra ord en mycket trevlig och minnesvärd dag för vår lilla familj.
 
Har inte läckt något fostervatten efter provet, puh. Så nu återstår bara väntan på svaret, så länge jag inte hör något per telefon så är allt bra - vill bara ha ett brevsvar där det står att allt är ok.
Håller alla tummar jag har.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

11 december 2012

Grattis till mig som fyller 40 år i dag.
 
Började dagen med att åka in till sjukhuset för att göra ett fostervattenprov, exakt 5 år sedan sist. Bara att hoppas att allt går lika bra nu som då.
Har lite ont i magen, som mensvärk/växtvärk. Helt normalt, men det måste avta annars ska jag åka in till sjukhuset igen.
Och än så länge har jag inte läckt något fostervatten, ju längre tid det går efter provet desto mindre risk. Är ju en liten ökad risk för missfall efter provet..... Bara att hålla tummarna.
 
Kan förstå om ni tycker att vi är dumma som riskerar denna graviditeten med ett fostervattenprov, nu när vi äntligen gått så här långt i graviditeten. Men vi resonerar som så att vi vill ha ett friskt barn, och med min ålder så finns det en ökad risk för kromosomfel.
 
Jag har tagit det väldigt lugnt i dag, inget lyftande och inte en massa stress - bara lugnt och skönt.
 
Just nu står gubben och dottern och bakar pepparkakor :)
 
I morgon smäller det - VI GIFTER OSS!!
Spännande :)
Gubben var inte nöjd med mitt klädval till honom, så han har varit och köpt lite nya kläder till sig (blev jättesnyggt).
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag, så hörs vi kanske i morgon :)
 

2 december 2012

Trevlig 1:a Advent på er alla :)
Vintergardinerna är uppe, aventsljusstakarna och adventsstjärnorna är i fönstren. En helt underbar tid fram till jul nu, bara en massa mys....
Jag älskar den här tiden på året, jul och allt vad det innebär.
 
I går hade vi firmafest med gubbens firma, vi bjuder ut våra anställda med respektive på restaurang varje år innan jul (inget julbord, utan "vanlig" mat). Vi hade väldigt trevligt - god mat, god dricka (för de som drack) och många trevliga skratt.
 
I dag har vi som plan att åka till Liseberg. Har aldrig varit där innan jul.... Längtar!!
 
Gick in i vecka 15 i fredags (enligt senaste ultraljudet). Mår bra och magen växer o växer. Om 9 dagar är det dags för fostervattenprov... börjar bli lite nervös.... bara att hoppas att allt går bra och att lilla pyret är friskt.
 
Och om 10 dagar gifter vi oss... också väldigt nervöst ;)
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0