Skottdagen

I dag är det kvinnornas tur att fria, hade inte N gjort det tidigare i år så hade jag gjort det i dag. Hade planerat för att göra det, men han förekom mig. Kanske lika bra det....




Det har varit ännu en lugn dag på jobbet, brukar vara en massa övertid när man kör denna dagvecka.... så det kommer väll på torsdag och fredag när jag inte vill ha någon övertid (speciellt inte på fredag).




Annars är det mest väntan just nu. Väntan på mens eller inte. Väntan på kakel och klinkers till nya badrummet. Väntan inför röntgen av unghunden.





Det har varit lite tråkigt väder här i dag, dimma, dimma och åter dimma. Var en tur längre in i landet, där hade de helt underbart väder - sol och vårvarmt, helt fantastiskt. Där kändes det som om att våren var på gång.



Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Tisdag...

Ännu en lugn dag på jobbet, fick gjort en massa annat....

Bokade hotell till schäfermästerskapen i Sverige och Danmark i sommar, så då var boendet klart - sen får vi se vilka hundar som ska delta. Vi ska höftleds- och armbågsröntga unghunden på måndag nästa vecka, nervöst!!! Hoppas, hoppas, vore synd att behöva göra sig av med honom på grund av ledfel - men sånt är livet, tyvärr.





Nervös är jag också på grund av den kommande mensens vara eller inte vara, vill verkligen bli gravid igen - vill verkligen ha ett barn till. Vet att många tycker att jag borde vara nöjd med den dotter jag har, men jag känner mig inte färdig med att föda barn...
Och jag vet att jag börjar bli för gammal....




Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Helgen som varit....

Fredagen gick i fixandets tecken.... Städade, tvättade, handlade och var med Griffonvalpen hos "frisören", så fin han blev. Hon fixade till benen, svansen och ansiktet - så nu ser man hans fina ögon :)




Lördag förmiddag var det mer fixande inför helgens utflykt.... Packa, bädda rent och ordna med allt för mormor och morfar som skulle vara barn- och hundvakt.
Och sedan efter lunch åkte vi iväg till Danmark med uppfödarna till schäferunghunden.

Det blev en del öl för N på vägen ner... och när vi väl kom ner dit vi skulle. Drack själv bara en cider, om det nu skulle ha tagit sig så vill jag inte dricka någon alkohol. Men gud så svårt det är att hitta på ursäkter till varför man inte vill dricka.... men ibland får man ljuga folk rakt upp i ansiktet.

Söndag morgon vaknade man inte helt utvilad (svårt att sova borta, och en drös hundar som stod och skällde under natten). Göra sig i ordning och sedan iväg till ett kallt ridhus - man är ju helt galen.
Det var en mycket trevlig utställning, 101 hundar anmälda och nästan alla kom - det är kul.
Unghunden ställdes i 12-18 månader hanar och kom tvåa, fick mycket bra kritik och de flesta i publiken tyckte att han skulle ha vunnit sin klass (men det är ju domaren som dömer).
Det var fyra lyckliga (och frusna) personer som åkte hem till Sverige igen vid 18-tiden på kvällen.




Veckan som kommer är bara en massa arbete, jobbar måndag till fredag 7-17. Vi har denna inte helt angenäma arbetsvecka i vårt schema var elfte vecka, men man får se fram emot en ledig helg (och förhoppningsvis ingen mens).

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Lite av varje....

Är så lycklig.... Har varit iväg och beställt kakel och klinkers till vårt nya badrum :) Och det kommer nästa vecka. Vi har lite mindre att göra på byggfirman så nu ska vår anställde få kakla och lägga klinkers. Helt underbart!! Jag bara längtar....
Det blir svart klinker på golvet och vit kakel på väggarna, med en rand med svart mosaik upp på väggen. Vi har även tittat på badrumsmöbel och duschvägg, där har vi inte riktigt bestämt oss ännu. Men det går framåt med vårt badrum.





Natten på jobbet var lugn, gick och lade mig vid 23-tiden och slapp gå upp något under natten. Sover inte speciellt bra när jag är på jobbet, men vi fick i vart fall vila.



Har varit och vaccinerat de två valparna i dag, 12-veckors vaccinering och Rabies. I morgon ska Griffonvalpen trimmas, ska bli intressant.

I morgon ska dessutom huset städas, tvätt ska tvättas och läggas ihop, och jag måste hinna handla också - så fullt upp med andra ord.
På lördag åker jag och N till Danmark på utställning med unghunden. Mormor och morfar ska passa L, därav allt fixande av huset.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Onsdag

Gårdagen gick åt till att jobba, ännu en intressant och rolig dag på jobbet. Jag trivs fantastiskt bra med mitt yrke, ångrar inte en sekund att jag satsade på detta. Klart man får vara med om tragik, sorg, svåra skador osv, men man har också glädje, känslan av att kunna hjälpa och tacksamhet till livet. Ambulanssjuksköterska är verkligen ett yrke jag kan rekomendera, värt varenda dag på högskolan :)



Dagen i dag ska jag fixa lite med firmans bokföring och vila inför nattens arbete.

Ska försöka få städat ur vårt nya sovrum också, så att vi kan flytta in där snart. Hade ju varit helt underbart. Har inhandlat rullgardin, gardinstång och fönsterbräda, nu ska jag bara få N till att sätta upp dem åt mig - sedan är rummet klart!!


Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Glad...

Är så glad.... urinprovet visar att jag har ägglossning, jippie!!!!

Nu är det bara att hoppas att jag har ägglossning från den äggstocken som har en äggledare kvar....




L har feber i dag, som tur är så bor mina föräldrar nära, så i morgon blir det mormor som passar L när vi jobbar.


Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Söndag

Dagen är lite "dagen efter".... Blev sent i går och vi är lite trötta i dag.
Var på hundmingel, trevligt.... Träffade både gamla och nya bekantskaper, och såg många fina hundar av olika raser. En Grand Danois blev vackraste hunden, finns inte mycket som är så snyggt som en välmusklad och välputsad Grand Danois :)

Mamma och pappa var här och passade L, och de sov över till i dag så vi satt och pratade lite (och drack wiskey) när vi kom hem från festen....




I morgon ska jag börja ta urinprov för att se när jag har ägglossning :) Spännande....
Hoppas att det går vägen den här gången, vill så gärna ha ett barn till.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Lördag

Seg och trött, sovit en stund nu på förmiddagen, blev inte så mycket vila på jobbet i natt. Vi har det för bra som kan vila på arbetet :)

Vädret är inget vidare, regn regn och åter regn. Perfekt väder för att sova ;)

Idag blir det fest med hundfolk; mingel, mat och inofficiell utställning för att utse förra årets vackraste hund. Ska bli mycket treligt.
Mormor och morfar kommer hit och passar L och hundarna.




Ni får ha en fortsatt trevlig dag... det ska jag ha :)

Fredag

Dagen har gått åt till att handla, städa, åka till revisorn med gubbens bokföring och vila. Ska jobba i natt, och fredagsnätter är fredagsnätter. Kan gå precis hur som helst, men det är ju det som är det roliga med ambulansyrket - tycker jag.



Det har varit fint väder här i dag, känns nästan som vår. Takdropp, fågelkvitter och sol - helt underbart. Synd att jag inte haft tid till att gå ut, fast å andra sidan - här är snorhalt och helt livsfarligt att gå på vägarna. Får hoppas att isen smälter bort snart på vägarna.




Ni får ha en fortsatt bra dag och kväll :)

Torsdag

Förmiddagen gick åt till APT och föreläsning på jobbet. Föreläsningen handlade om suicidprevention, mycket intressant - nu ska man bara få till det i det praktiska arbetet också.


Eftermiddagen har gått i bokföringens tecken. Fantastiskt roligt/trevligt att jobba i mitt nya kontor. Mmmm lycka!!!

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Nu så...

Nu har jag flyttat ner kontoret från hundhusets övervåning till mitt nya kontor (eller i vart fall en del av grejorna). Helt underbart, nu börjar det likna något.
Fick installerat vår nya skrivare/fax/scanner/kopiator, så nu kan vi skriva ut på den från båda datorerna - trådlöst.

Gjorde ett inte helt bra lyft i morse när vi skulle ha ner en patient från tredje våning, börjar kännas i ländryggen nu - får väll ta och smörja in och hoppas att det går över.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

Seg...

Precis kommit hem från jobbet, har jobbat natten till i dag. Känner mig lite seg, kan undra vad jag ska hitta på i dag - kanske flytta ner kontoret till huset igen.... Mmmm får nog fundera på det, hade ju varit skönt att få ner allt hit igen.


Gårdagen var lugn; bilen var inne på service, tvättade och sov inför nattarbetet. N fick en chokladask och ett kort av mig, och jag köpte ett fång röda tulpaner till oss.



Nu på morgonen har jag hunnit med att träna på jobbet (skönt när det är gjort) och ha lönesamtal med chefen (har svårt att "sälja" mig för att få högre lön).





På måndag ska jag börja ta urinprov för att kolla det Luteiniserande hormonet, för att se när jag har ägglossning - så får vi se....

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Helgen som gick..

Helgen som gick var lugn.
I lördags skulle vi åkt till min systerson på 7-årskalas, men han syster hade halsfluss och det ville vi riskera att få - så tyvärr blev det inget kalas. L blev lite besviken, men vi fick ordna kalasmys hemma istället med god mat och godis framför tv:n.


I går så åkte vi in till sjukhuset så att N kunde ta sitt blodprov, så nu är det gjort - nu ska bara alla provsvaren komma, tar 4-6 veckor.

Sedan packade vi in alla hundarna i hundkärran och åkte till IKEA för att inhandla rullgardiner. Efter det väldigt snabba IKEA-besöket så åkte vi vidare till uppfödaren vi har sammarbete med.

Visade upp unghunden inför den kommande utställningen, jo då han dög (och anmäldes i går till en utställning i Danmark om två veckor).
Valparna visades också upp och fick godkänt. Sedan blev det mycket mer hundprat och god mat.


I dag är det jobb som gäller, trevligt.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

Besviken....

Kvällen i går blev inte riktigt som jag hade planerat :(  N har varit tystlåten den sista veckan, fick svaret i går kväll på varför.
Han har fått "kalla fötter" angående vårt försök att få ett barn till. Och det kommer han på nu, när jag har varit hos doktorn.... Kände mig sviken!! Det här kunde han ju kommit på för ett tag sedan, det är ju ändå tre månader sedan vi begärde att få en remiss till fertilitetsutredningen - så han har ju haft ett tag på sig att fundera.

Så istället för glädje och champange, blev det gråt och prat.

Men vi kom fram till att vi försöker få ett barn till, men när gubben säger att det får räcka då är det stopp.

Och vi gav varandra de nya förlovningsringarna.

Ha en fortsatt bra dag.

Trött, trött...

Har varit seg i bollen i dag, blev inte så mycket vila på jobbet i natt - så kan det vara. Ändå ett helt fantastiskt jobb jag har.

Suttit med gubbens bokföring i dag, skickat iväg en hel hög fakturor :)

Och nu i kväll har N skruvat ihop möblerna till kontoret; skrivbord, byrå och bokhyllor. Så nu kan jag börja flytta ner dator, skrivare osv från hundhusets övervåning.


Har fått min mens i dag, så nu kan man börja räkna för att pricka in ägglossningen. Hoppas, hoppas....


Ni får ha en fortsatt trevlig kväll, det ska jag - nu väntar champange och ringcermoni :)

Jag är så glad :)

Gårdagen bjöd på mycket att göra...

Elektrikern var här och fixade det sista på utsidan av huset, inne i det nya sovrummet och kontoret. Och han blev färdig!!! Så nu kan vi flytta in i sovrummet och flytta ner kontoret till huset igen - ska bli så skönt.
Nu ska det bara inhandlas en fönsterlampa till sovrummet och lite rullgardiner, möblerna till sovrummet och kontoret är redan fixade. IKEA nästa!!

Dessutom var jag inne och hämtade våra nya förlovningsringar (och min vigselring). De är så fina....
I kväll ska jag ordna med god mat och har köpt en liten flaska champange (fick visa leg på systemet, alltid lika roligt - underbar känsla att man ser så ung ut) så vi kan ha en liten cermoni med våra nya ringar.


På eftermiddagen var jag och klippte mig, skönt att slippa luggen i ögonen.

Och kvällen/natten tillbringade jag på jobbet - världens bästa jobb!!



Ha en fortsatt trevlig dag.

Snart...

I morgon kommer elektrikern.... tjoho!! Han kanske till och med blir färdig med all el i utbygget. Så att jag/vi kan flytta in i vårt nya sovrum, och så att jag kan få ner kontoret igen från övervåningen på hundhuset.

Annars har det inte hänt så hemskt mycket i dag. Vi var iväg på hundträning nu i kväll; miljöträning av schäfer- och griffonvalp, och lite "skyddsträning" med unghunden.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Lugn dag

I dag har det inte hänt så mycket. Varit på vårdcentralen för efterkontroll av L, hon hade öroninflammation i början på januari. Allt såg bra ut.... Så frågade doktorn om hon hör ordentligt. Hahaha, vad svarar man på det... En 3,5-åring i trots, hör vad hon vill höra och skiter i resten. Men troligen hör hon som hon ska, ibland räcker det att viska :)


Tvättmaskinen och torktumlaren har gått för fullt, och kläderna har hamnat i skåpen.... fy f-n vad tråkigt, men måste tyvärr göras.

Så.....

Då var dagens läkarbesök avklarat, jo de skulle gärna hjälpa oss att få ett barn till.
Tog en massa blodprover, gubben får åka dit och ta några också. Och så tyckte doktorn att jag skulle sluta med p-pillerna, jippi, så att vi kunde börja försöka bli garvida igen. Hoppas, hoppas.....

Var på apoteket och inhandlade "stickor" för att kolla när jag har ägglossning.



Sedan var jag och bokade bröllopsfotografering. Vet att jag är ute i väldigt god tid men den 12/12 är ju ändå ett väldigt speciellt datum, dröjer väldigt länge innan det blir samma siffror i dag, månad och år igen.


Nervös.....

Och spänd förväntan.....

Välkommen till min sida, här kommer du att kunna läsa om mitt liv.

Kommer här att skriva om mig och min familj, blir lite som en dagbok över vårt liv (och lite terapi för mig). Vill du följa med på resan så är du välkommen, nu åker vi.

För tillfället så håller jag och min sambo på att planera vårt bröllop. Vi ska gifta oss den 12/12 i år, på dagen 23 år efter att vi förlovade oss.

Vi ska dessutom försöka bli med barn igen. Vi har ett barn sedan tidigare, en dotter på 3,5 år. Och efter 5 misslyckade graviditeter så känns detta som ett större projekt än bröllopet.

 

Lite bakgrund om mig och min familj.

Jag är 39år och jobbar inom ambulanssjukvården som sjuksköterska, har tidigare jobbat inom jordbruks- och restaurangbranschen. Är sambo med N som är 40 år, han har egen byggfirma som han har fullt upp med.

Vi har en dotter (L) på 3,5 år, full med bus och rackartyg – precis som det ska vara.

Vårt stora intresse är våra hundar, vi har för tillfället 3 Schäfrar och 1 Griffon Belge hemma.

Vi bor i ett hus ute på landet, också ett av våra projekt. Vi har byggt ut huset med 90 kvm och är inte riktigt färdiga ännu, har hållit på sedan 2009.

 

 


I morgon måndag ska jag till en läkare på kvinnokliniken, för att inleda en fertilitetsutredning. Är väldigt nervös, och spänd. Vill ju så gärna bli gravid igen, och få ett barn till. Problemet är inte att blir gravid, jag får missfall….

 

När L var 1 år så började vi planera för ett barn till, jag blev ganska omgående gravid men fick missfall i vecka 6-7.

 

Blev gravid igen, snabbt och lätt. Upptäcktes i vecka 12, när jag skulle göra ultraljud för att åldersbestämma graviditeten inför fostervattenprovet, att jag hade fått ett så kallat Missed abotion MA (ett missfall som inte kommit ut). Graviditeten hade dött någon gång i vecka 6-7 denna gång också. Fick då göra en medicinsk abort för att få ut den döda graviditeten. Gick ju bra, inga större problem varken fysiskt eller psykiskt.

 

Blev gravid igen, fick då eftersom jag haft ett MA tidigare komma in till kvinnokliniken för ett tidigt ultraljud för att kolla graviditeten. Resultat – ingen graviditet, troligen en druvbörd. Gjorde en skrapning och mådde jättedåligt efteråt, hade ont, var trött och kände mig allmänt dålig. Blev inlagd på sjukhuset där de efter några dagar upptäckte ett utomkvedshavandeskap, blev akutopererad. De fick tyvärr ta bort min ena äggledare.

 

Blev efter många om och men gravid igen, tidigt ultraljud igen, och denna gången fanns det ett foster men inga hjärtrörelser. Väntade några veckor, nytt ultraljud – nä tyvärr inget liv i denna graviditet heller. Ny medicinsk abort, mådde psykiskt dåligt denna gång.

Vi bestämde oss då för att vi nog inte skulle ha några fler barn, N var livrädd för att det skulle händ mig något.

 

Men till trots för preventivmedel så blev jag gravid igen, vi blev båda glada – skulle det kanske kunna gå vägen denna gång. Tidigt ultraljud, nä tyvärr inte nu heller – ännu en medicinsk abort. Mådde ännu sämre än vid förra aborten och kvällen innan jag skulle göra aborten får jag reda på att min lillasyster är gravid och väntar sitt tredje barn, gissa om jag blev ledsen….

 


Så nu får vi se om de kan hjälpa oss på kvinnokliniken att få ett barn till….

Välkommen till min nya blogg!

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0