27 augusti 2013

Hela min träningsplan gick åt skogen denna veckan :( FÖRKYLD!!! F-n.... vill inte ställa mig på crosstrainen med en infektion i kroppen. Och gubben är ju inte hemma/inne såpass så att jag kan ta mig en powerwalk heller.
Vill verkligen komma igång med träningen, och längtar efter en promenad alldeles själv - bara jag och mina tankar.
 
Storasyster och lillebror är också förkylda, så vi snorar i kapp här. Och fler förkylningar blir det väll så fort storasyster börjar dagis igen.
 
Men jag får roa mig med att sitta och prata med lillebror, han ger mig sådana leenden och jollrar på här (när han är på det humöret).
Just de senaste dagarna har han inte varit på jättebra humör, tror att det är magen som spökar - magknip. Blir så när man inte bajsar varje dag....
 
Till helgen får vi hit bekanta, och så ska vi sitta och titta på tyska schäfermästerskapet. Hanen är anmäld dit, men vi ställer honom inte.
Ska bli trevligt... vi ska köra lite tysktema, med korv, öl osv. Jag som inte dricker öl ska försöka få köpt mig lite tyskt vin istället (passar väll sådär till korv i och för sig).
 
Ni får ha en fortsatt bra dag :)

24 augusti 2013

Nu får jag verkligen skärpa mig, inte skrivit på väldigt länge.... skäms på mig. Men jag får inte riktigt tiden till att räcka till, får hoppas att det blir bättre.
 
Lillebror växer och står i. När vi var på BVC-besök i början på augusti så hade han gått upp 2 kg sedan födseln och vägde 6090 gram. Han kommer att vara en tung krabat när han döps ;) Stackars dopfaddrar :)
Nytt BVC-besök i början på september, då han även ska vaccineras.
 
Storasyster har blivit en femårig tonåring; smäller i dörrarna, klampar i golvet och har ett häftigt humör - men det är väll bara något vi ska gå igenom. Ser fram emot när hon är riktig tonåring, då lär vi ha våra duster :)
 
Det gick bra för oss på både det svenska och danska schäfermästerskapet. Vi blev 3:a på svensk och 2:a på dansk. Den tyska domaren på svensk tyckte väldigt mycket om hunden, hans muntliga kritik "på tredje plats har vi klassens, kanske utställningens bästa hund". Sådan kritik blir man väldigt glad över :)
 
Håller på att planera lillebrors dop... Vi planerar att döpa honom i samma kyrka och med samma präst som storasyster. Väntar bara på att prästen ska höra av sig, han hade semester till den 20:e.... så vi får se när han hör av sig.
 
Försöker få lite rutin på vardagen, men det är inte så lätt än så länge... Lillebror äter nästan varannan timme under dagen, sedan har han ett uppehåll mellan 23 och 5 - så jag får några timmars sömn i alla fall.
 
Snart drar dagis och aktiviteter igång.
Storasyster ska vara på dagis tisdag-torsdag, sedan ska hon gå på simlekskola på Klitterbadet på torsdag eftermiddag. Och om vi får ihop det så ska hon även gå på gympa i Tvååker, tror att det är på måndag kväll.
Lillebror och jag ska gå på kyrkans öppna förskola på tisdagar, tillfälle att träffa andra mammalediga och barn - brukar vara mysigt med sångstund först, sedan fika och lek/aktivitet för barnen. Och så börjar föräldragruppen på BVC snart också, på onsdagar.
Fullt upp med andra ord :)
 
Har börjat ett nytt projekt nu - ska gå ner de återstående kilona..... Gick upp 20 kilo under graviditeten, och har fortfarande 9 kilo kvar :(
Har börjat med LCHF igen, och börjat träna - känns skönt.
Invägning - 72 kilo (ska ner till 63 har jag tänkt mig).
Träningen har än så länge bestått av promenad någon enstaka gång (svårt att få till någon riktig powerwalk när storasyster ska gå med, det går inte så fort). Ska börja mer aktivt med det när hon börjar på dagis igen. Har dessutom försökt köra en stund på crosstrainen varannan dag. Märks att det är ett tag sedan jag tränade senast, fösta dagen orkade jag bara 10 minuter (med en liten paus i mitten). Nu är jag uppe i 20 minuter, och jobbar på att jag i alla fall ska träna 30 minuter vid varje tillfälle.
Min träningsplan ser ut så här: Crosstrainen måndag, onsdag och fredag - mål 30 minuter varje gång. Powerwalk tisdag och torsdag när storasyster är på dagis - har en runda på 3 km som tar ungefär 30 minuter. Så då blir det i alla fall träning 5 dagar i veckan, 30 minuter varje gång.
 
Nä, nu ska jag ge lillebror hans sista omgång mat, sedan ska jag gå och lägga mig.
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll/natt :)
   

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0