23 februari 2013

Då har vi gått in i graviditetsvecka 27:
Enligt 1177:s hemsida
"Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.

Fostret väger runt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då man kan märka att det sparkar mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.

De flesta barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Varje vecka, även dagar, gör stor skillnad. Om barnet skulle födas nu klarar tarmarna av att ta emot modersmjölk. Lungorna har utvecklats mycket, men även om barnet nu skulle klara av att andas luft behöver lungblåsorna ännu mer tid för att utvecklas fullt ut."

 

Att Lillan är vaken kvälls/nattetid det känns ;) Lever runt som om hon hade betalt för det.....

 

Är fortfarande förkyld, hoppas verkligen att det ger med sig snart.....

 

Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

18 februari 2013

Förkyld igen!! Feber, snuvig och ont i kroppen - influensa. Hatar detta!
 
Får se om jag kan åka på vattengympan i morgon, såg ju fram emot det - men känner jag mig lika dålig i morgon så får det vänta en vecka.....
 
Har fått läst och skrivit lite till mina examensarbeten, en bit på väg - men så förbaskat tråkigt....
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

15 februari 2013

Lite seg i dag... jobbade natten till idag. Ska väll inte klaga, fick sova från klockan halv tre i natt - men man blir alltid lite seg dagen efter.
Har inte gjort så mycket under dagen, tvättat och läst lite (och bara latat mig).
 
Har bokat tid för vattengympa. De hade tyvärr inte några grupper för endast gravida längre, utan jag får hoppa in i en "vanlig" grupp. Samma pris, samma antal gånger men längre tid. Ska bli intressant.... Börjar på tisdag nästa vecka.
 
Har bokat en del saker som måste ordnas i dag; vaccinering av hund, trimning, återbesök för dottern - kalendern börjar bli full :)
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

11 februari 2013

Denna veckan blir det inte mycket dagis för dottern.... öroninflammation med brusten trumhinna - antibiotika 3 gånger per dag i 5 dagar (och de ger inte antibiotika på dagiset). Får bli mormor-passning i stället, vilket L tycker är en aldeles lysande lösning :)
 
Helgen gick i jobbets tecken, jobbade 7-19 både lördag och söndag - så idag var det skönt att vara ledig och få sova tills vi vaknade av oss själva.
 
Var på mödravården på läkarbesök i dag - ultraljud för att kolla hjärtat, tillväxt och blodflöde i navelsträng. Allt på grund av min SLE. Och så blev det nya tider inbokade både till barnmorskan och läkaren, så nu ska jag dit varannan vecka för kontroll.
Lilla mådde bra, låg inte still så läkaren hade lite svårt att kolla det han skulle (är lite jobbigt att mäta något som inte håller sig still) - L gjorde likadant......
 
Har börjat få ont av foglossning bak i bäckenet, känns som om man slagit i svanskotan rejält. Fick tipset av läkaren att jag skulle ta med mig dottern till simhallen och gå ut på bröstdjupt vatten och leka med henne där - vattenträning och barnvakt på samma gång. Får dock inte göra några vridningar i bäckenat när jag tränar, och ska jag gå så ska jag gå med små steg - så någon mer träning på löparbandet får nog vara framöver.
Får väll ta o köpa baddräkt till mig och dottern och armpuffar till dottern.... och masa oss i väg till simhallen. Man ska ju lyda doktorn ;)
 
Skolarbetet går inget vidare, får inget gjort.... men jag måste ta mig i kragen och få det gjort - känner inte alls för det...
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

7 februari 2013

I dag har jag arbetat på kontoret; betalat räkningar, skickat fakturor och så vidare - ett kul och omväxlande extrajobb:) Gillar det där med ekonomi och räkning.
 
Har dessutom varit på mödravårdcentralen för kontroll; blodtryck, blodvärde och blodsocker låg bra. Lillans hjärta slog som det skulle och min mage var så stor (eller liten) som den skulle.
 
Något skolarbete har jag inte hunnit med, får se om jag får gjort det i morgon.... Måste få det gjort snart, men jag känner inte riktigt för alla dessa examensarbeten.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

5 februari 2013

Firar 1 år som bloggare i dag :)
Tänk vad som har hänt sedan dess; har blivit gravid, har gift mig, det har kommit och gått hundar.
 
Idag har jag och dottern varit lediga, eller ja kanske inte helt lediga. På förmiddagen var vi inne på banken och ordnade med pensionsparande åt vår ena anställda, istället för löneförhöjning (billigare för oss som arbetsgivare och bra för den anställde).
Sedan passade vi på att handla när vi ändå var inne i stan.
På vägen hem åkte vi förbi vårt lokala bankkontor och tömde dotterns sparbössor, blev en rejäl insättning på hennes sparkonto.
 
Nu i eftermiddag har jag suttit och skrivit på det ena examensarbetet, urk hatar skrifliga arbeten - är ingen bra ordbajsande.
 
I morgon är det åter igen dags för ett besök på Högskolan, med föreläsning och artikelsökning på schemat.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

3 februari 2013

Då var jag och dottern precis hemkomna från kyrkan. De delade ut "Barnens Bibel" till alla 4-åringar (som ville ha) i dag - och det ville ju vi :)
En trevlig familjegudstjänst med barndop och bibelutdelning.
Tycker att det är trevligt att gå till kyrkan, känner en sådan frid. Är inte överdrivet troende, går inte till kyrkan varje söndag och så vidare - men jag har en tro. Händer att jag ber, gjorde det framförallt innan jag blev gravid....
 
Natten på jobbet var hyfsade, ska inte klaga, fick ju sova från kl 4 i morse :) Känner mig helt okej i dag....
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

2 februari 2013

I dag laddar jag inför nattjobb, lillchefen ringde igår och undrade om jag ville tjäna lite extra pengar (vem vill inte det) - så i natt gör jag ett extrapass med övertid hela passet :)
 
Var på motorbanan i går och hade körutbildning med ambulanserna, hur kul som helst och nyttigt. Tyvärr har ju snön och halkan försvunnit, men man kan inte få allt.
Fick öva i manövergård, massor med övningar för att veta var man har bilen. Och köra lite övningar på själva motorbanan också; backa och köra runt koner, kurvtagning och inbromsningar.
 
Kvällen i går hade vi fredagsmys, fick passa på när jag nu jobbar i kväll. Det blev räkmacka och mys framför tv:n.
 
Nä, nu får jag nog ta ett tag med tvätten...
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0