19 mars 2013

Jaha, då gick det inte längre - har fått ta semester de sista fyra dagarna jag har kvar på jobbet innan graviditetspenningen. Hade ont i magen i går när jag slutade mitt arbetspass, det drog och stretade på ovansidan av magen (förmodligen uttänjning av ligament, muskler och hud - lillan växer ju en del just nu, och jag med).
Ringde min lillchef på vägen hem, och han var en ängel som fixade så att jag slapp jobba mer - vi har fantastiskt bra chefer på jobbet :)
 
Har gått in i graviditetsvecka 30, bara 10 veckor kvar ;) Just nu växer lillan ca 200 gram per vecka och blir lite längre för var dag som går.
Hon lever runt och sparkas för fullt där inne, ibland mer än lovligt (får in sådana klockrena sparkar som gör så förbaskat ont).
 
Var ju hos min läkare uppe i Borås i fedags. Tog nya blodprover och gjorde ett ultraljud (igen). Vi fick godkänt, både lillan och jag.
Enligt alla mätningar och uträkningar doktorn gjorde så vägde lillan 1450 gram i fredags. Hjärtat slog som det skulle, navelsträngen såg ut som den skulle och där fanns "rätt" mängd fostervatten.
 
I lördags åkte vi till en kennel i Sölvesborg och lämnade min "lilla" schäfertik. Går allt vägen med veterinärbesiktning osv, så övergår ägandet av hunden till honom i påsk. Vi hade en trevlig pratstund, blir mer avspännt när man åker hem till folk än om man ska ta det på en utställning där man har fullt upp med att fixa iordning hundar osv.
Efter avlämnandet av hunden så åkte vi hem till ett par andra bekanta där nere och fikade. Fick med mig en del barn och mammagrejor därifrån, så nu har jag allt jag behöver inför Lillans ankomst.
Sedan blev det buffe på en restaurang i närheten, god mat och många glada skratt :)
Dottern var hos mormor och morfar i helgen så vi hade ingen brådska hem.....
 
I veckan ska vi försöka få upp vår inneboende på hundhusets övervåning. Har varit uppe och sorterat vad jag ska ha ner till Lillan och lagt undan det som jag inte behöver med en gång.
 
Sedan ville gubben dra igång en liten renovering här inne också ;) Vi ska flytta en mellanvägg mellan L:s sovrum och det andra sovrummet, så att de båda rummen blir ungefär lika stora. Det medför flytt av alla garderober, igentätning av lamphål i taket, nytt tak och golv i L:s sovrum, spackling, målning och tapetsering i båda rummen. Ska bli skönt när det är klart :)
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

14 mars 2013

En halv månad kvar att jobba.... bara 5 pass - så skönt. Känns som jag har en badboll på magen, smidig som ett kassaskåp.
Enda gången jag känner mig någolunda smidig är när jag vattengympar, känner mig till och med vältränad.
 
Igår genomled vi vår första examination av tre på studenthandledarutbildningen, och jag blev godkänd :) Bara två examinationer kvar, en om 14 dagar och den sista veckan efter - sen är skolan slut - så underbart.
 
Idag har har L varit på återbesök på vårdcentralen efter den senaste öroninflammationen, läkaren såg tyvärr inte trumhinnan på ena sidan på grund av öronvax (och L var inte med på noterna när de ville suga bort vaxet). Trumhinnan de såg fanns det nog (?!) vätska bakom, men de trodde det berodde på att hon lyckats bli förkyld nu igen. Vi får väll se om hon får en ny öroniflammation.....
Sedan får vi se hur hörseltestet går om 14 dagar.....
 
I morgon blir det besök hos läkaren i Borås. Och L ska sova över hos mormor och morfar, får se om det blir till lördag eller söndag. Hade passat oss bättre om hon sov över till söndag, då vi ska till en uppfödare i Blekinge på lördag för att visa upp schäfertiken.
 
Har hunnit tvätta fönster och bytat gardiner i två rum idag, bara resten kvar ;) Blir lite med vår när man fått bort vintergardninerna, inte jätteroligt att göra men det blir så fint när det är gjort. Har dessutom plockat fram påsksakerna.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

11 mars 2013

Då har vi gått in i graviditetsvecka 29, och vi växer och står i ;)
Var hos barnmorskan i dag igen, är på mödravården var 14:e dag för tillfället. De vill ha lite extra koll på mig och Lillan på grund av min SLE. Finns ju en ökad risk för havandeskapsförgiftning på mig, tillväxtminskning och hjärtfel på barnet. Så nu är jag inne för blodtryckskontroll, urinprov och hjärtljudskoll, och en gång i månaden gör läkaren ett ultraljud för att kolla tillväxten.
Så vi är väldigt övervakade :)
 
På fredag ska jag upp till Borås igen, ja min "studieläkare" håller till i Borås, för kontroll av blodvärden osv. Så just för tillfället är vi övervakade från alla håll :)
 
Idag har jag plockat iordning uppe på hundhusets övervåning; sorterat dotterns avlagda kläder i lådor efter storlek, lagt in lådorna innanför stödbensväggen och plockat fram de sista bebissakerna. Så nu är jag ett steg närmre boandet här inne i huset.
Våran inneboende ska flytta upp på hundhuset och Lillans saker ska flytta ner hit till huset....
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

7 mars 2013

Idag har jag varit och avlivat vår gamla schäferhane, han blev 9 år och 2 månader. Han hade verkligen börjat tackla av nu; pälsen var glanslös och sträv, han haltade av och till, han hade tappat muskelmassa och han hade sina diagnoser (prostatabesvär, blåsljud på hjärtat och hudproblem) - så nu var det dags att avsluta.....
Fruktansvärt när man sitter där, man vänjer sig aldrig, tårarna flödar - men man har ansvaret att göra detta, djuren ska inte lida....
 
Fick färdigt mitt ena examensarbete i går kväll, skulle vara inne idag på morgonen - så det var i sista stund. Fick krystat fram de sista 500 orden, sen får vi se vad läraren tycker.....
 
Gårdagens förmiddag var ingen höjdare, griffonen och schäfervalpen stack från gården när jag fixade iordning hundgårdarna. De var borta i tre timmar innan någon snäll människa hittade dem. Då var de några kilometer hemifrån och jag är inte helt säker på att de hade hittat hem själva. Så nu är det koppelrastning på schäfervalpen... ska fan till att åka land och rike runt för att hämta hundar, eller för den delen leta efter dem.
 
Lillan i magen mår bra, lever runt som f-n i vart fall :) På måndag är det dags för nästa besök på mödravården...
 
Nu har jag köpt färdigt de saker jag saknade till Lillan, hittade en gåstol för väldigt lite pengar. Så nu vill jag bara börja "boa".... men det är väll lite tidigt ännu ;)
Har i vart fall tvättat alla kläder och sängkläder, och fått lagt in allt i skåpet - färdigt för Lillan att använda.
 
Har börjat nedräkningen på jobbet, har bara 7 arbetspass kvar. Fixar av två i helgen, lördag och söndag dag sedan är jag ledig en vecka - skönt.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

3 mars 2013

Idag ska L på sitt första barnkalas, spänd förväntan (den stående komentaren för tillfället "ska vi inte åka snart, jag har väntat jättelänge").
 
I går bakade vi bullar, jag och L - luktar så gott, och smakar så gott med nybakade bullar. Mmmm :) Funderar på att baka mer, är så skoj men det blir ju aldrig av - man har ju så mycket annat som ska göras.
 
Skolarbetena går sådär; grupparbetet har vi kommit en bit på vägen med (bara diskussionen kvar), de enskilda arbeterna hittar jag inte motivationen för. Men jag måste snart vara färdig med den första examinationen, ska vara inskickad i veckan som kommer - får ta mig i kragen och bara göra dem.....
 
Lillan i magen mår bra, vi går in i vecka 28 idag. Jag mår också förhållandevis bra, fortfarande lite snorig men inga större graviditetsbesvär.
 
Var på vattengympa för första gången i tisdags, sänkte medelåldern på träningsgruppen ganska mycket ;) Kändes skönt efteråt, ingen träningsvärk och man kände sig förhållandevis vältränad trots graviditeten. Ska bli skoj att åka dit på tisdag igen.
 
Vi har fått en inneboende, uppfödaren vi har sammarbete med har gått isär och ska börja jobba för oss - så nu har han flyttat hit.... Vi får se hur det går...
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0