26 oktober 2012

I onsdags var vi (fick med mig gubben) på ännu ett ultraljud hos "vår" doktor. Plutten i magen är nu 2 cm lång och hjärtat slog så fint, har växt 17 mm på 2,5 vecka - tur att de inte växer lika mycket hela tiden i magen ;)
Fick en ny tid om 4 veckor till ett nytt ultraljud. Då har vi även hunnit med inskrivning och läkarbesök på mödravårdcentralen.
 
I går och i dag har hela arbetsgruppen på jobbet varit på HPA (Hälsa på arbetsplatsen). Började med lunch i går, sedan konferens under eftermiddagen och sedan lekar (indelade i grupper). När lekarna var avklarade så åkte vi vidare till hotellet för treträtters middag och övernattning. Idag fortsatte vi konferensen fram till lunch för att sedan åka hem.
Har varit väldigt trevligt.... man lär sig saker om sina kollegor som man inte visste om innan :)
 
Helgen kommer att "gå åt" till inflyttningsfest och jobb.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

19 oktober 2012

Är så väldigt trött på att vara sjuk...... Haft ont i halsen, feber av och till, hosta och snuva sedan i fredags. Sover som en kratta på nätterna, håller på att hosta lungorna ur mig.
Nu har jag dessutom börjat få ont över livmodern när jag hostar...... Ingen blödning ännu så jag tror att det bara är "träningsvärk" på grund av all hosta (hoppas, hoppas).
 
Ska till läkaren på onsdag för ännu ett ultraljud, kommer att vara så nervös.....
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

12 oktober 2012

Fruktansvärt trött idag. Har jobbat natten till idag, i och för sig en helt underbar natt (en kort körning klockan halv två) men jag har inte kunnat sova :( Haft massor med myrkrypningar i benen och en allmän oro i kroppen. Får försöka vila lite under dagen i dag.....
 
I förmiddags hade jag och min chef medarbetarsamtal, ett litet samtal där man går igenom ens utveckling och planerar framtiden. Har en helt underbar chef, han är bra, rättvis och sätter gränser, och jag känner fullt förtoende för honom. Han fick dessutom reda på att jag är gravid, och som den underbara chef han är så frågade han om det var något han kunde göra för att minska risken för missfall hos mig. Tyvärr finns det ju inget att göra, bara att hålla tummarna.
 
Annars kommer dagen att gå åt till att packa åt familjen, alla tre ska åt varsit håll.... Dottern åker vi och lämnar i kväll hos mormor och morfar, hon tycker att det ska bli så roligt att få vara där (hon älskar sin mormor & morfar).
Gubben ska i morgon åka på utställning med "min" schäfertik och kommer hem på söndag, själv ska jag på planeringskonferens under lördag och söndag. Så på söndag är familjen samlad igen :)
 
Nä nu ska jag ta och börja med packandet.
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

10 oktober 2012

Strålande höstväder i dag; sol, kall och frisk luft, och ingen blåst - helt underbart. Höstens första frost har också kommit, tur att jag fått plockat in vårt cirtonträd.
 
Dottern och jag har en ledig dag i dag, inget dagis eller jobb och inget annat inplanerat heller - skönt.
 
Var på mödravårdcentralen i går på ett första samtal, handlade om livstil, alkohol- och matvanor. Fick dessutom tid för inskrivning och ett första läkarbesök i mitten av november - några veckor kvar tills dess. Hinner med ett (kanske fler) ultraljud innan.
 
Har ännu inte riktigt fattat att jag är gravid. Att vi har en sådan fantastisk tur.... Blir väll mer verkligt när man väl börjar känna av den lilla krabaten där inne, men det är ju många veckor kvar tills dess.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

8 oktober 2012, lite senare

Jag är så lycklig :) Jag såg hjärtslag :)
Helt underbart, det lilla embryot i mig lever....
Det var en stor tung sten som föll i från mina axlar efter ultraljudet hos doktorn.
 
Nu har jag fått med mig medicin hem, har ingen aning om om det är verksam substans eller placebo - en gång kanske jag får reda på det. Så nu ska jag ta en liten kapsel varje dag.
 
Ska på ett nytt ultraljud om 2,5 vecka igen, blir väll förmodligen lika nervöst inför det - men det är ju bara att hoppas att inget inträffar innan dess.
 
Har också beställt tid till Mödravården, ska dit i morgon för inskrivningssamtal (har inte vågat boka detta innan jag visste om garviditeten levde).
 
I kväll ska jag ha ljusparty här hemma, trevligt. Kan rekomendera PartyLite, väldigt fina ljus och ljushållare (tyvärr är man ju inte miljonär, annars hade jag köpt mer).
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag, för det ska jag har (svävar runt här på små moln av lycka).

8 oktober 2012

NERVÖS!!!!
Mår inte speciellt bra just nu; orolig, mår lite illa och skulle helst av allt bara gräva ner mig......
Om en liten stund ska jag åka iväg till läkaren för ett första ultraljud. Hoppas, hopppas att allt är som det ska.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag, så återkommer jag i eftermiddag :)

2 oktober 2012

Har varit och tagit blodprovet, som jag skulle ta, i dag. Nytt blodprov på måndag när jag ska till läkaren för ultraljud. Är väldigt nervös... och livrädd att jag ska börja blöda när som helst.
Kan man hoppas på en fullgången graviditet med ett friskt barn?? Hoppas, hoppas..... På måndag vet jag i vart fall om det finns en levande graviditet i mig eller inte. Kommer att må så dåligt den dagen, innan det är gjort.....
 
Annars är allt lugnt. Jag har ont i mina bröst och av och till har jag ont i livmodern (förhoppningsvis bara växtvärk och inte ett missfall). Känner mig mer gravid än vad jag har gjort de senaste graviditerna, de som slutade i missfall. Kan ju bara hoppas att det betyder att denna graviditeten är ok.
 
Inte så mycket arbete denna veckan, jobbade i går och jobbar inte förrän nästa torsdag igen - hur skönt som helst. Skulle jobbat i natt, men jag har bytat bort detta pass eftersom jag går uppfödarutbildning på tisdagskvällar. Denna terminen läser vi om hundmat under 5 tisdagskvällar. Kanske inte världens mest spännande ämne, men det är roligt att träffa nya människor och det blir en del intressanta diskussioner.
 
I morgon ska jag åka och trimma griffonen, ska försöka få honom i ordning så vi kan ställa honom på MyDog uppe i Göteborg i Januari.
 
Till helgen ska vi till våra uppfödare och vaccinera och veterinärbesiktiga vår minsta schäfervalp, han hade ett blåsljud när han vaccinerades första gången för fyar veckor sedan - så vi får se. Är blåsljudet kvar så får han förmodligen somna in.....
 
Nä nu ska jag ut och rasta våra hundar.
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0