28 april 2013

Då var vi inne i graviditetsvecka 36, snart så......
Har packat BB-väskan åt mig och skötväskan åt lillasyster, så nu börjar vi förbereda oss :)
 
Har haft en underbar helg.... I fredags eftermiddag åkte jag och gubben iväg för en barn och hundfri helg. Vi checkade in på Varbergs Stadshotell, och på kvällen åt vi 3-rätters middag i deras restaurang. God mat och bara vuxenprat :)
Övernattning i dubbelrum och en helt underbar frukostbuffe på morgonen. Sedan fördrev vi lördagen med att gå runt i Varberg, träffade på en del känningar.
På lördagskvällen åt vi 5-rätters avsmakningsmeny på Vin & Skafferi Hus 13, många små rätter blev det (också väldigt gott och trevligt).
Sedan blev det ännu en övernattning och frukostbuffe.....
 
Dottern och hundarna har mina föräldrar passat över helgen, tur man har dem så nära :)
 
I fredags var jag uppe i Borås och träffade min läkare Lennart Blomkvist för sista gången, lite sorgligt.... Han trodde att rekryteringen av "patienter" till hans studie skulle vara klar i slutet av året. För tillfället ringer och mailar folk honom för att få vara med i studien.
Ska bli väldigt intressant att läsa vad han kommer fram till.....
 
I veckan som kommer ska jag in till mödravården två gånger; på måndag för läkarbesök och nytt ultraljud, och på tisdag ska jag till barnmorskan för vanlig kontroll.
Sedan ska jag dessutom in till förlossningen och BB för studiebesök, får se om jag får med mig gubben - förmodligen inte ;)
Och på torsdag ska jag in på amningsinformation på sjukhuset, ska försöka få amningen att fungera denna gången...
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)
 

22 april 2013

Då var det måndag igen, har en del planerat även för denna veckan ;)
 
I dag ska jag försöka sitta med bokföringen, så att jag kan ta med förra månadens redovisning in till revisorn i morgon när jag ska in till stan.
På torsdag ska jag på styrelsemöte för kennelklubben.
Och på fredag ska jag upp till Borås för det sista läkarbesöket där. Lite sorgligt, tycker verkligen om läkaren där och jag har känt mig så väl omhändertagen där. Men nu börjar ju förlossningen närma sig, så det är dags att avsluta medicineringen - annars blir läkare och barnmorskor på förlossningen väldigt nervösa ;)
 
I lördags var vi hemma hos mina föräldrar, vi var ju inbjudna på fika och kvällsmat.
När vi kom dit så var gubbens mamma där också, vi blev bjudna på champagne och vi fick vår bröllopspresent :)
Så på fredag ska vi checka in oss på Stadshotellet, och blir på fredag kväll bjudna på en 3-rätters middag där. På lördag kväll ska vi till Vin & Skafferi Hus 13 för att bli bjudna på en 5-rätters middag. Och på söndagen är det utcheckning.
En hel helg bara för oss själva, jag och gubben :)
Nu ska vi bara ordna så någon tar hand om dottern och hundarna....
 
Annars mår vi bra, hela familjen - känns som om förkylningarna börjar lägga sig, äntligen.... Och lillasyster lever och står i.
Har fortfarande problem med att sova om nätterna, somnade vid 2-tiden i natt efter flera gångers vandrande uppe (det blir bättre efter förlossningen).
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)
 

20 april 2013

Nedräkningen fortsätter..... Då var vi i graviditetsvecka 35....
1177 skriver:
"Nu ökar man snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till fostret, som nu väger ungefär 2400 gram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt.
Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. Fettet gör att huden blir mycket mjuk.
De flesta barn ligger med huvudet nedåt. När barnet har ställt in sig på rätt sätt känner många en lättnad. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma. Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen."
 
Hua, jag vill inte gå upp mer i vikt - väger redan 78kg...
 
Var hos barnmorskan i tisdags, precis som jag trodde så har lillasyster börjat skruva ner sig inför förlossningen. Ligger med huvudet ner och är fortfarande lite ruckbar, men kommer troligen att fixera sig ganska snart.
På fredag  ska jag på sista besöket hos läkaren uppe i Borås, sen är den studien över för våran del. Ska bli väldigt intressant att se resultatet när han blir färdig, en vetenskaplig artikel som jag ser fram emot att läsa (troligen den enda) ;)
 
I går var mammorna i L:s mammagrupp här på mat och fika, och massor av tjejsnack. Vi lyckades till och med prata med vår mamma i utlandet :) Nätet och Skype är bra :)
Trevligt hade vi, och som vanligt gick tiden alldeles för fort. Får se om vi lyckas få ihop en träff med barnen i sommar.....
 
I eftermiddag ska vi åka till mina föräldrar och fika, och få kvällsmat - perfekt att slippa laga mat :)
 
Har burit ner alla bebissakerna till huset; spjälsäng, bilbarnstol, barnvagn osv. Så nu finns sakerna här inne i vart fall, så nu kan jag börja boa ordentligt - känns skönt :)
Och man kanske till och med skulle ta och packa en liten väska att ta med till förlossningen, teoretiskt sett så skulle ju förlossningen kunna börja närsomhelst - hade varit lite skönt om den startade lite tidigare än beräknat födelsedatum, känner mig ju inte lite otymplig ;)
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag :)

17 april 2013

Haft mycket förvärkar/sammandragningar i dag, mer än jag haft tidigare. Gör inte jätteont, men är lite otrevligt. Magen blir hård och det känns som väldigt kraftig mensvärk, håller i någon minut innan det släpper. Men det ska väll vara såhär ;)
Har dessutom börjat få halsbränna, det känner jag att jag hade klarat mig utan. Barnmorskan sa att jag skulle prova flytande Gaviscon, smakar inget vidare och har äcklig konsistens men det hjälpte faktiskt......
 
Har idag varit på utbildning för jobbet, var en givande dag med teknikgrejer - en bra utbildningsdag med andra ord.
 
I morgon ska dottern på hörselkontroll igen. Hoppas verkligen att det går bra, och att hon inte har några hörselproblem. Efter hörseltestet blir det besök i leksakaffären (muta för att hon ska sköta sig) och sedan blir det väll ett besök på MC Donalds för kycklingbitar och pommes.
Senare på eftermiddagen kommer två kollegor med sina hundar, som ska vara här på inackordering till på tisdag.
 
På fredag kväll kommer tjejerna i mammagruppen hit på en bit mat och tjejsnack, ska bli fantastiskt roligt. Vi träffades senast i december när vi "avtackade" en av tjejerna som har flyttat utomlands, så henne kommer vi att sakna på fredag.
 
Och på lördag är vi bjudna på fika och kvällsmat hemma hos mina föräldrar, skönt att bli ompysslad och slippa laga mat ;)
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)
 

14 april 2013

Då har vi kommit in i graviditetsvecka 34, inte så många veckor kvar :)
 
Natten som gick var faktiskt riktigt bra; hittade en bra sovställning och inga myrkrypningar i benen som jag märkte av - hur skönt som helst. Vaknade någorlunda utsövd i morse.
 
Har varit gräsänka under dagen, gubben och inneboende åkte iväg vid 4.30-tiden i morse för att ta sig till Danmark på utställning. Jag och dottern följde inte med, för mycket bilresande för oss....
Hunden vann sin klass, med jättebra kritik - vi är så glada. Bådar gott inför HAS, Danmarks stora schäferutställning.
 
Nä nu ska jag ta och äta. Och ni får ha en fortsatt trevlig kväll :)

12 april 2013, igen

Så då sitter man här ensam... dottern ligger och sover, och gubben & vår inneboende är ute på krogen. Jag ska åka in och hämta dem när de vill hem igen.
Men just nu passar jag på att äta godis, titta på Let´s Dance och surfa runt på facebook....
 
I morgon kväll blir det ett besök hos några vänner, vi har bjudit in oss på lite mat osv ;)
 
Ha en fortsatt trevlig kväll :)

12 april 2013

Nu gnäller jag igen..... skäll på mig om jag blir för gnällig.
 
Ännu en natt med alldeles för lite sömn, börjar kännas nu på eftermiddagen.
Svårt att hitta en bra sovställning; magen är i vägen, det stretar och drar i skinnet och musklerna runt magen, och jag har myrkrypningarna from hell (och jag vet inte vad jag ska göra för att slippa dem, någon som har några förslag?)
 
Har inte gjort så mycket i dag, bara varit och handlat... orken tröt...
 
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll (och natt) :)

11 april 2013

Graviditetsvecka 33 har snart gått, och vi växer och står i. Tror att det är en liten lillasyster som har borrat ner sitt huvud i min urinblåsa - inte skönt alls. Gör ont av och till, och behöver gå på toaletten betydligt oftare - och när jag kissar gör det ont på grund av tryckförändringen i magen :( Ska till mödravården nästa vecka, så jag får väll ta upp det då.
Har lite sammandragningar så gott som varje dag, och har problem med att hitta en sovställning som är skön + att jag har väldigt mycket myrkrypningar i benen nattetid (svårt att sova då).
Så nu har jag fått gnälla av mig lite.... Tro inte för ett ögonblick att jag ångrar den här graviditeten, tycker bara att det för tillfället är lite jobbigt. Men det går ju över snart, då kommer annat att gnälla över ;)
 
I går var jag i skolan för sista gången :) Vi hade vår sista examination, och vi blev alla godkända - hur skönt som helst. Så nu slipper man det.... och det kommer troligen att dröja ett bra tag innan jag sätter mig på skolbänken igen.
 
Annars går livet sin gilla gång. Gubben skulle åkt till Danmark i helgen som kommer för att ställa ut schäferhanen, men det blir inget med det - hunden har blivit sjuk och går på antibiotika. Så det blir kanske en lugn helg hemma i stället....
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag/kväll :)

4 april 2013

Då var vi i graviditetsvecka 32, och jag går nu på graviditetspenning - blir till att börja leva snålt....
Har ännu inte riktigt bestämt mig hur länge jag ska försöka vara hemma med Lillan. Vill väldigt gärna vara hemma lika länge som jag var med L, hon började inte på dagis förrän hon var 18 månader. Tycker att det är väldigt tidigt att släpa iväg barnen till dagis när de är precis ett år, sex månader till gör en del i deras utveckling (plus att jag tycker att det är väldigt skönt att vara hemma).
 
Vägde mig i måndags, hua.... Väger 76 kg, har gått upp 12 kg och har 2 månader kvar av graviditeten - hur ska detta sluta.
 
Var ett tag sedan jag skrev senast.... Har hunnit med en omgång förkylning igen :( Är fortfarande snuvig, men är på bättringsvägen.
 
Har slutfört en examination till i skolan, så nu har vi bara det stora grupparbetet kvar att examinera. Känns underbart, nästa onsdag är vi förhoppningsvis godkända och färdiga med skolan - hoppas, hoppas.
 
Denna veckan är vi barnlediga, L åkte till mormor och morfar i tisdags och kommer inte hem förrän på söndag.
 
Till helgen ska gubben och jag på 70-årskalas, ska bli väldigt trevligt.
 
Ni får ha en fortsatt trevlig vårdag :)

imsepimsen

Dagbok över mitt liv.

RSS 2.0